David Popovici, propunere pentru Simona Halep: „Abia aştept să mă întâlnesc odată cu ea”

David Popovici evoluează astăzi pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie juniori de la Otopeni. Sportivul de la CS Dinamo s-a calificat în finala de la 100 m liber cu cel mai bun timp, 48,31.

10 iul. 2022, 11:42
David Popovici, propunere pentru Simona Halep: „Abia aştept să mă întâlnesc odată cu ea”

Davin Popovici va concura duminică în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de nataţie pentru juniori desfăşurat la Otopeni. Finala va avea loc de la ora 17.39.

Citeşte şi: David Popovici, reacție fabuloasă după ce a luat a treia medalie de aur la Europene. Decizie de ultimă oră!

După calificări, înotătorul a răspuns întrebărilor presei şi a vorbit şi despre mesajul transmis de Simona Halep.

„Cred că am multe de învăţat de la Simona, abia aştept să mă întâlnesc odată cu ea. Nu am văzut mesajul tocmai pentru că, aparent, i-am ascultat sfatul, nu prea citesc absolut nimic ce apare pe internet despre mine, însă mă bucur că a spus asta. Şi eu sunt un fan de-ai ei şi mi-ar plăcea să ne apucăm să ne urmărim împreună sporturile şi să ne apreciem arta”, a declarat David Popovici.

Citeşte şi: David Popovici, idei de mare campion: „Pentru Olimpiada din 2024 îmi propun să reprezint România, să scot timpi buni şi să fiu în arenă alături de cei mai mari sportivi”

Vineri, la revenirea de la turneul de la Wimbledon, Simona Halep l-a felicitat pe David Popovici pentru performanţele sale.

„David e un sportiv excepţional deja şi cu siguranţă va fi şi mai mare. Îl felicit din tot sufletul, ştiu câtă muncă depune. Mă bucur tare mult că are încredere în el, se vede în atitudinea lui, şi sunt sigură că o să facă lucruri măreţe. Sunt mulţi sportivi buni, toţi am excelat în domeniul nostru. Sportul în România este destul de OK, poate în gimnastică nu mai e cum a fost, dar eu sper să avem cât mai mulţi campioni în curând.

Ţara ar trebui să facă mai mult pentru sport, în general şi pentru tenis. Din câte ştiu, Federaţia nu primeşte, în continuare, sprijin financiar, absolut nimic şi este greu să susţii juniorii. Mulţi sportivi sunt foarte talentaţi şi se pierd pe parcurs.   E greu pentru orice părinte să investească tot pentru copil fără niciun fel de garanţie, pentru că în tenis totul e scump şi nu ştii dacă se va întâmpla să reuşească copilul. Îi dorescă să rămână calm, să ia toată dragostea oamenilor, să nu asculte absolut nimic altceva şi să ia doar ceea ce simte el”, a spus Simona Halep.

David Popovici a câştigat deja patru medalii la Campionatul European de nataţie pentru juniori desfăşurat la Otopeni: 3 de aur şi una de argint.