David Popovici, secretele alimentației unui campion mondial: iaurtul, bananele și fulgii de ovăz nelipsite din meniu

David Popovici a dezvăluit care este meniul pe care se bazează pentru a duce la bun sfârșit antrenamentele care l-au transformat în cel mai valoros înotător al generației sale.

28 sept. 2021, 17:36
David Popovici, secretele alimentației unui campion mondial: iaurtul, bananele și fulgii de ovăz nelipsite din meniu

David Popovici, cel mai valoros înotător al generației sale, a dezvăluit care este sunt alimentele de bază din dieta sa de sportiv de performanță.

Înotătorul, care deține recordul mondial la juniori și care a i-a înfruntat pe cei mai experimentați sportivi la J.O, a declarat că meniul său nu este unul tipic. David Popovici susține că cea mai importantă masă a zilei este micul-dejun, când are grijă să mânânce consistent.

„Mănânc bine dimineaţa”, asigură sportivul. Tatăl lui David spune că fiul său beau un iaurt mare amestecat cu banane, semințe de chia, miere şi fulgi de ovăz, la care adaugă și fructe uscate precum migdale şi curmale. Masa de după antrenament a campionului este bogată în proteine și carbohidrați, însă în același timp ușoară, David bea o combinaţie de lapte, miere şi scorţişoară sau lapte, miere şi cacao, relatează Mediafax.

David Popovici, noul star al sportului românesc, a plecat de la CSA Steaua. Clubul rival ales de campion

David Popovici, 17 ani

, sportivul fenomen al înotului de la Jocurile Olimpice și marea speranță a României pentru competițiie următoare de rang mondial, a plecat de la CSA Steaua.

Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României.

Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo.

Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu. Mai multe detalii, într-o conferință de presă pe care o vom organiza in curând!”, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo, potrivit gsp.ro.