David Popovici, noul star al sportului românesc, a plecat de la CSA Steaua. Clubul rival ales de campion

David Popovici, campionul la înot, care deține recordul pentru juniori, s-a transferat de la CSA Steaua la clubul rival Dinamo.

27 sept. 2021, 22:26
David Popovici, noul star al sportului românesc, a plecat de la CSA Steaua. Clubul rival ales de campion

David Popovici,

17 ani, sportivul fenomen al înotului de la Jocurile Olimpice și marea speranță a României pentru competițiie următoare de rang mondial, a plecat de la CSA Steaua.

„Super-transferul anului. Înotătorul David POPOVICI a ales Dinamo!

Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României.

Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo.

Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu. Mai multe detalii, într-o conferință de presă pe care o vom organiza in curând!”, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo, potrivit gsp.ro.

David Popovici, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru rezultatele obţinute la JO 2020: „Mi-ar plăcea ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli”

David Popovici

, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu. Ceremonia s-a desfăşurat în prezența sportivului, antrenorului și a părinților acestuia. La eveniment, au participat, de asemenea, directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București (unitatea de învățământ la care studiază David Popovici) și inspectorul școlar general al Municipiului București.

„Succesul lui ne face mândri pe toţi, pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească, sportul şcolar. Este un exemplu excepţional şi mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. E un exemplu de performanţă, îi mulţumesc pentru disponibilitatea de a se adresa, odată cu începerea şcolii, unor elevi din şcoli pentru a încuraja susţinerea performanţei. David are un destin excepţional, e născut pe 15 septembrie. E un exemplu de determinare – ca David, de ambiţie – ca David, de voinţă – ca David, de iniţiativă – ca David, de dăruire – ca david. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească un elev care să te facă atât de mândru că eşti român. Din partea Ministerului Educaţiei, îi ofer o recunoaştere simbolică, o plachetă”,  a spus ministrul Educaţiei.