Dayko, câinele care a murit de epuizare după ce a salvat şapte persoane după cutremurul din Ecuador

Dayko, un câine care făcea parte din corpul de pompieri al orașului Ibarra, din nordul Ecuadorului, a murit după o săptămână de epuizare, în care a căutat și a salvat victime de sub dărâmături în urma cutremurului devastator din această țară, relatează ziarul online spaniol ABC.

26 apr. 2016, 10:12
Dayko, câinele care a murit de epuizare după ce a salvat şapte persoane după cutremurul din Ecuador

Unitatea la care era repartizat patrupedul a anunțat că, datorită eforturilor lui Dayko, a reușit să salveze 7 persoane din provincia de coastă Pedernales, blocate sub dărâmături în urma cutremurului de magnitudinea 7,8 care a afectat Ecuadorul.

Corpul de Pompieri din Ibarra a specificat pe pagina sa de Facebook că Dayko a murit din cauza oboselii, deshidratării și diferitelor leziuni suferite în operațiunile de căutare printre dărâmături a supraviețuitorilor. În pofida atenției pompierilor și îngrijirii veterinarilor, Dayko a murit joi după un infarct.

Citeşte şi UIMITOR: COPIL SURD, SALVAT de la MOARTE de cel mai bun prieten, un PITBULL VIDEO

„Dayko era un câine din rasa labrador în vârstă de 4 ani, care a intrat la școala canină în urmă cu aproape 3 ani și jumătate și care a primit de-a lungul activității sale numeroase certificate naționale și internaționale”, a scris șeful unității din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

Dayko a fost îngropat în incinta unității, într-o ceremonie la care au participat colegi pompieri și alți câini ai echipei de salvare, se arată în comunicat.

Citeşte şi Bilanţul seismului din Ecuador a crescut la 654 de persoane


loading...