DD ar putea repeta circul de la Oltchim: Voi participa la privatizarea Tarom în numele unei firme

Dan Diaconescu a declarat, luni seară, că pregătise câteva surprize pentru momentul în care spera să semneze contractul de privatizare a Oltchim, însă premierul Victor Ponta i-a retezat această ocazie când a decis să anuleze licitaţia. DD a anunţat că banii pe care i-a scos, luni, de la bancă vor fi folosiţi la privatizarea Tarom, la licitaţia căreia va participa în numele unei firme.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 20:50
DD ar putea repeta circul de la Oltchim: Voi participa la privatizarea Tarom în numele unei firme

Nu m-am aşteptat ca Victor Ponta să anuleze licitaţia cu patru ore înainte. Mă aşteptam să o anuleze la ora 0.00. Pregătisem mai multe surprize. Păstrasem totul până în ultimul moment. (…) Oltchim este închis nu de Dan Diaconescu, ci de Victor Ponta. Cred că Ponta a făcut un asasinat economic cum scrie la carte. Înainte de a scoate la vânzare un obiectiv, proprietatea statului nostru, dânsul a avut grijă să-l închidă. De ce a închis combinatul? Să nu spună că nu a avut bani, pentru că înţeleg de la domnia sa că are bani să-l redeschidă. De ce l-a închis? Nu cumva ca să-l vândă ieftin unui investitor străin?„, a declarat Dan Diaconescu.

Acesta a mărturisit că în sacii cu bani pe care i-a luat, luni, de la bancă pentru plata salariilor muncitorilor de la Oltchim, sunt mai mulţi bani decât se crede. Sacii au fost depozitaţi la sediul OTV.

„În sacii aceia sunt mai mulţi bani decât credeţi dumneavoastră. Banii sunt la sediul OTV. O să-i folosim la privatizarea Tarom, care începe săptămâna viitoare. Azi (luni – n.r) a fost scăzuta garanţia pentru privatizarea Tarom, semn că iar se pregăteşte o privatizare cu dedicaţie. Dar Ponta a ţinut mortiş să scoată varianta în care o persoană fizică poate cumpăra Tarom, adica din nou o ante-pronunţare ca nu cumva Diaconescu să cumpere Taromul. Îi reamintesc lui Ponta că voi participa în numele unei firme la privatizarea Tarom şi oricum o să câştigăm. Rămâne să vedem dacă o să anuleze şi privatizarea Tarom. Când o să vedeţi până la alegeri, 5-6 licitaţii în care Ponta se pronunţă la fel, atunci o să constataţi că nu e doar un criminal economic, ci un asasin în serie al economiei româneşti„, a mai spus Dan Diaconescu.

Acesta a anunţat, luni seară, că va depune, marţi, plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

CITEŞTE ŞI: Chiţoiu: Contractul pentru privatizarea Oltchim nu s-a semnat. Vezi motivaţia Ministerului Economiei

Dan Diaconescu a făcut un adevărat circ luni seara în faţa Ministerului Economiei. Diaconescu mers luni după-amiază la bancă pentru a lua banii pentru salariile angajaţilor Oltchim. După două ore petrecute în sediul băncii, DD a ieşit cu banii în şapte saci. Patronul OTV a refuzat să spună câţi bani are în saci, rezumându-se la a afirma că sunt „foarte mulţi” şi suficienţi pentru a plăti salariile până la finele anului. De la bancă, Diaconescu a mers la sediul Ministerului Economiei. În jurul orei 19.10, Dan Diaconescu a intrat în sediul ministerului, însă FĂRĂ sacii de bani.