DD, şef peste 3.300 de oameni. Angajaţii Oltchim au făcut vineri coadă la bancomate VIDEO

Vestea că Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru Oltchim a ajuns şi la cei 3.300 de salariaţi care au urmărit licitaţia de la combinat, informează România TV. Oamenii au primit vineri şi ultima tranşă din salariul pe luna iulie.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 16:57
DD, şef peste 3.300 de oameni. Angajaţii Oltchim au făcut vineri coadă la bancomate VIDEO

Salariaţii Oltchim au primit vineri ultima tranşă din salariul pe luna iulie, după încasarea unor datorii de la clienţii combinatului.

Oamenii au făcut cozi la bacomat, încă de la prima oră. „Mâncare la copii, caiete. Asta cumpărăm”, a spus un muncitor. „Eu aş putea să fiu acum pensionat, dar mă gândesc la cei din urma mea”, a adăugat un altul.

Unul dintre angajaţi a spus că s-a simţit umilit de faptul că plata salariilor a întârziat atâta vreme. „Ne doare. Noi ne-am făcut treaba şi-am venit la lucru să ne ţinem locul de muncă„, a mărturisit lucrătorul de la combinat.

În ceea ce-l priveşte pe noul prorietar al combinatului, Dan Diaconescu, oamenii spun că pentru ei important este să muncească.

Am auzit că ar fi câştigat Diaconescu. Nu ne interesează politicul, vrem să muncim şi atât„, a spus un angajat.

Potrivit Ministerului Economiei, salariaţii Oltchim mai au restanţe salariale aferente unei singure luni. „Aceste demersuri privind recupererea datoriilor pe care alte companii la au faţă de Oltchim sunt în desfăşurare pentru a găsi fondurile necesare plăţii salariilor aferente lunii august”, a precizat ministerul.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.  Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maxim 10 zile cu banii, altfel e infracţiune, a avertizat premierul Victor Ponta.

„Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun”, a afirmat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

„Oltchim a redevenit pământ românesc, iar toţi telespectatorii să-şi anunţe rudele, vecinii şi prietenii că au redevenit proprietari la Oltchim. (…) Am oferit 45 milioane euro fără nicio condiţie şi vrem să convingem autorităţile ca aceşti bani să meargă, desigur sub formă de împrumut, către fondul de salarii şi pentru capitalul de lucru”, a spus Dan Diaconescu, după anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.