De când vor avea căldură şi apă caldă bucureştenii. Nicuşor Dan le cere oamenilor să aibă răbdare: „O să fie puțin mai bine ca iarna precedentă”

Nicuşor Dan a anunţat că de la 1 noiembrie toți bucureștenii vor avea căldură și apă caldă. Totuși, primarul general susține ca la fel ca și anul trecut vor mai fi probleme, inclusiv în spitale.

26 oct. 2021, 09:57
De când vor avea căldură şi apă caldă bucureştenii. Nicuşor Dan le cere oamenilor să aibă răbdare: „O să fie puțin mai bine ca iarna precedentă”

De când vor avea căldură şi apă caldă bucureştenii. Nicuşor Dan a declarat luni seară că bucureștenii o vor duce „puțin mai bine” decât iarna trecută, precizând că aceştia vor avea căldură începând cu 1 noiembrie.

De când vor avea căldură şi apă caldă bucureştenii. Anunţul lui Nicuşor Dan

Primarul general a explicat de ce în unele cartiere din Capitală au fost probleme cu furnizarea agentului termic.

„A fost o conjunctura nefavorabil inainte de 1 noiembrie, va inceta. CET Grivita si VEST ENERGO nu au achizitionat gazul la timp. Producatorii cumpara gaz de pe pe piata nereglementata si vand caldura la un pret reglementat si din cauza pierderii mari au oprit cu totul in zona Grivita si Militari. ELCEN a fost prins pe nepregatite si mai multe centrale nu au functionat. Si am mai avut o problema cu lucrarile TERMOENERGETICA in Ferentari. De la 1 noiembrie o sa fim putin mai bine decat am fost iarna trecuta”, a explicat, luni seară, Nicuşor Dan.

Citeşte şi Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni: Prețul gigacaloriei, creștere de la 490 la 600 de lei!

Edilul le-a transmis bucureştenilor că gigacaloria va fi în continuare subvenţionată de Primăria Capitalei, chiar dacă preţul acesteia va creşte cu 20 la sută luna viitoare.

„Peste o săptămână o să avem prețul stabilit de ANRE pentru producție și pentru transport.

În momentul de față raportul este cam – fără TVA – 206 producția, 220 transportul, cam jumătate-jumătate. Iar în ceea ce privește prețul, cu tot cu TVA – 164 plătit de bucureșteni și 330 plătiți de primărie.

Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria, al doilea mesaj – o să fie puțin mai bine ca iarna precedentă pentru că s-au făcut reparații, și al treilea mesaj – să aibă răbdare pe termen lung, o să rezolvăm problema asta”, a mai transmis primarul Capitalei.

Citeşte şi Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan după ce edilul a anunțat creșteri la prețul gigacaloriei: A mai dat o palmă bucureștenilor!