Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni: Prețul gigacaloriei, creștere de la 490 la 600 de lei!

Nicuşor Dan vine cu un alt anunț îngrijorător pentru bucureșteni. Edilul estimează că preţul gigacaloriei va creşte cu peste 100 de lei, până la valoarea de 600 de lei

15 oct. 2021, 18:03
Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni: Prețul gigacaloriei, creștere de la 490 la 600 de lei!

Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni. Consiliul General va decide cât din această valoare va subvenționa municipalitatea.

Nicușor Dan vine doar cu vești proaste pentru bucureșteni: Prețul gigacaloriei, creștere de la 490 la 600 de lei!

Primarul Capitalei spune că reţul de producţie şi transport actualr este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul reprezintă subvenție plătită de municipalitate.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie. Noi avem un contract (…) cu Comisia Europeană care ne dă acei 300 de milioane de euro ca să reparăm 210 kilometri de conductă şi acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia. Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare.

Din cauza faptului că se cumpără gaz nereglementat şi se vinde căldură reglementat, în momentul de faţă pentru toată lumea e nerentabil să dea energie termică şi atunci aceste două centrale nu funcţionează azi. A treia problemă e că prognoza spunea că vremea rece o să vină pe 20 octombrie şi nu pe 10 octombrie. (…) Mai sunt câteva zile necesare pentru a se finaliza lucrarea din Ferentari şi în felul acesta să poată să fie util şi CET Progresul

Am semnat finanţarea cu Comisia Europeană pentru 210 kilometri de reţea principală, aproximativ 300 de milioane de euro, o să începem această lucrare din vara anului viitor. Contractele sunt atribuite pe alţi 40 de kilometri şi la fel o să facem în cursul anului viitor. Sunt relativ optimist că o să reuşim să achiziţionăm ELCEN. O parte din problemă e că avem într-o companie transport, într-o companie producţia de energie”, a explicat Nicuşor Dan vineri la Europa FM.

Citește și: Mai multe oraşe riscă să rămână fără căldură la iarnă. Primarii caută cu disperare o soluţie: „Dacă nu plătim, se opreşte căldura în oraş, inclusiv în spitale şi şcoli”
 


loading...