De câte ori trebuie să zică cineva „Doamne miluieşte-mă!”, ca să-l miluiască Dumnezeu

M-am intrebat si eu: de cate ori trebuie sa zica cineva „Doamne miluieste-ma!”, ca sa-l miluiasca Dumnezeu?

21 iun. 2019, 09:55
De câte ori trebuie să zică cineva „Doamne miluieşte-mă!”, ca să-l miluiască Dumnezeu

Si m-am gandit la fiul risipitor, de pilda. Fiul risipitor, cand s-a intors, si-a facut intai o socoteala: „Ma voi duce la tatal meu si voi spune: Tata, am gresit la Cer si inaintea ta, nu sunt vrednic sa ma numesc fiul tau, primeste-ma ca pe unul din slujitorii tai”. Si cand s-a apropiat de casa, tatal l-a vazut de departe si a alergat inaintea lui si a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat.

Deci nu l-a pus in studiu, sa zica: Sa vedem ce face acesta acum cand se intoarce, sa vedem ce zice, sa vedem cum se prezinta. De ce nu l-a pus in studiu? Pentru ca nu era cercetator stiintific, ci era tata, si inima de tata il inghesuia sa-l primeasca. Noi credem ca Dumnezeu e Tatal nostru. Cand l-a primit, a inceput sa zica:

Citeşte şi Horoscop iulie 2019. Acestor zodii li se schimbă radical DESTINUL. Le pune Dumnezeu mâna în cap

„Tata, am gresit la Cer si inaintea ta nu sunt vrednic sa ma numesc fiul tau”. Nu a mai zis si „primeste-ma ca pe unul din slujitorii tai”, cum si-a facut el socoteala, scrie mesajeinspirationale.com.

Si tatal sau nu a zis: „Zi de vreo suta de mii de ori asa, ca apoi te iert”. Deci noi trebuie sa avem incredintarea ca Dumnezeu ne miluieste.

Dar zicem „Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!” de atatea ori de cate putem sa zicem, desi nu cred ca la sfarsitul vietii va zice Dumnezeu catre mine: mai puteai sa zici de un milion de ori si nu ai zis.

Nu cred lucrul acesta. De ce? Pentru ca aceasta e o metoda de imbunatatire sufleteasca, nu o metoda de a cere mila lui Dumnezeu in intelesul acesta ca numai atunci ti-o da Dumnezeu daca ai zis de nu stiu cate ori.

Important este sa avem incredintarea in mila lui Dumnezeu, dar noi cerem mila lui Dumnezeu ca sa ne putem observa pe noi insine, e o metoda de imbunatatire, de a tine legatura cu Dumnezeu si de a ne curati sufletul.

Arhimandritul Teofil Paraian

Extras din „Veniti de luati bucurie”, Ed. Teognost, Cluj-Napoca, 2001, pag. 128