De ce a acceptat Raed Arafat postul de ministru. Ce va face după alegeri

Raed Arafat a declarat, joi, că a acceptat postul de ministru al Sănătăţii pentru a asigura "continuitate" la minister, însă nu-şi doreşte să mai ocupe această funcţie şi după alegeri. Arafat crede că ministrul Sănătăţii trebuie să fie o "persoană politică care să reprezinte politica Guvernului".

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 09:27
De ce a acceptat Raed Arafat postul de ministru. Ce va face după alegeri

Întrebat de ce a acceptat postul de Ministrul al Sănătăţii, Raed Arafat a răspuns că „este o situaţie care trebuie privită la rece”.

„Domnul Ponta a fost ministru interimar şi eu am avut o delegaţie la minister, Constituţia nu permite să fie numit un al doilea ministru interimar şi atunci soluţia a fost şi după cea mai bună analiză, să avem continuitate la minister. Am acceptat postul de ministru până la alegeri pentru a putea să asigur continuitate şi să reuşim să implementăm câteva idei din cele pe care le-am tot spus în ultima lună: respectiv spitalele de urgenţă, planurile de investiţii, cu finanţarea, astfel încât să nu existe o întrerupere. Ar fi durat prea mult dacă ar fi venit o nouă conducere, iar până să se adapteze veneau din nou alegerile”, a spus Arafat.

Raed Arafat a completat că numirea sa a fost o decizie în favoarea sistemului. „Dacă propunerea era pentru doctorul Arafat decizia ar fi fost să stau deoparte, asta era decizia normală pentru cineva care se uită la interesul personal. Nu am de gând să continui ca ministru. Postul de ministru, am zis de la început, că nu este ceea ce îmi doresc, ministrul Sănătăţii ar trebui să fie o persoană politică care să reprezinte politica Guvernului. Ce pot face eu ca şi alţi experţi este să fiu lângă ministrul Sănătăţii, să-l sprijin pe diferite domenii”, a precizat ministrul.

Întrebat cum va reacţiona dacă i se va propune un nou post de ministru, Arafat a răspuns: „După părerea mea, un ministru trebuie sa fie un ministru politic„.

Raed Arafat nu se teme că ar putea fi acuzat de incompatibilitate din cauza SMURD pentru că această instituţie este un serviciu de stat.  

Pe de altă parte, noul ministru a declarat că Legea Sănătăţii, o prioritate asupra căreia i-a atras atenţia preşedintele Traian Băsescu, este în dezbatere, iar joi se discută despre asigurările mutuale. „Este bine că ambasadele Franţei şi Belgiei ne pun la dispoziţie experţi care să ne explice atât partea pozitivă, cât şi partea negativă ale asigurărilor mutuale. România are voie să facă greşeli, dar nu are voie să repete greşelile altora.”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat că numirea lui Arafat la conducerea acestei instituţii este o decizie înţeleaptă. „Numirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii este cea mai înţeleaptă decizie în acest moment”, susţine Cepoi.