De ce şi-a băgat Patriciu magazinele în insolvenţă. Ce urmează la MIC.RO

Minimax Discount, firma deţinută de Dinu Patriciu, şi la adresa căreia au fost depuse aproape 40 de cereri de insolvenţă, va reintra în reorganizare judiciară. Asta dacă Tribunalul Bucureşti va da o decizie favorabilă. Dinu Patriciu explică, pentru RTV.NET de ce a luat această decizie.

03 feb. 2012, 11:42

Minimax Discount, firma prin care au fost deschise magazine miniMAX şi MACRO, şi-a cerut la data de 1 februarie intrarea în insolvenţă, iar termenul de judecată a fost stabilit de Tribunal pentru data de 19 iunie 2012. În plus, voci din piaţă spuneau luna trecută că Dinu Patriciu negociază vânzarea reţelei MIC.RO americanilor de la 7 Eleven, însă omul de afaceri a infirmat această informaţie şi a declarat că va reorganiza şi refinanţa reţeaua de magazine.

„Am cerut insolvenţa Minimax pentru că, potrivit legii româneşti există această disponibilitate de a te proteja de creditori. Am câştigat timp ca să-l pun pe picioare. Cu MIC.RO e altă poveste. Acolo nu vom apela la reorganizare (nr. – insolvenţă). Eu cred că lucrurile vor merge bine de-acum înainte. O parte din magazine le-am închis, dar vom redeschide în alte locaţii”, a declarat pentru RTV.NET, Dinu Patriciu.

Încă din luna noiembrie a început închiderea magazinelor MIC.RO. Primul a fost un magazin din Bucureşti, urmat de cele din Oradea. Voci din piaţă spun că mai multe magazine din Constanţa, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca au fost închise. Şi în Bucureşti, mai multe magazine sunt închise, spaţiul unor dintre ele fiind deja scos la închiriere. Întrebat câte unităţi MIC.RO mai sunt deschise, Dinu Patriciu nu a precizat numărul.

„Ceea ce e important e că am investit 100 de milioane de euro în această afacere. Restul, că afacerea este făcută pe banii furnizorilor, sunt poveşti. Unii furnizori sunt nemulţumiţi, dar ei sunt puţini faţă de numărul total de 2.000. Există întârzieri la plata acestora şi într-adevăr, au de ce să fie nemulţumiţi”, a mai declarat pentru RTV.NET omul de afaceri.

În ceea ce priveşte cererile de insolvenţă înregistrare la Tribunal la adresa firmelor care deţin magazinele de retail, Patriciu spune că se încearcă rezolvarea acestora pe cale amiabilă.

Anul trecut, lanţul de magazine a înregistrat pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi datorii de 127 mil. lei, adică peste 30 milioane euro. Cifra de afaceri a depăşit 66 de milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.