De ce a fost ARESTAT directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu

Directorul Antena TV Group a profitat de poziţia în care se afla pentru a obţine mai multe foloase materiale, se arată în motivarea magistraţilor privind arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu, citată de România TV.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 09:06
De ce a fost ARESTAT directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu

Sorin Alexandrescu „s-a folosit de funcţia importantă pe care o deţine în cadrul grupului pentru a obţine beneficii materiale, valoarea folosului urmărit de inculpat fiind extrem de ridicată”, se arată în motivarea magistraţilor privind arestare preventivă.

„Inculpatul, în loc să îşi dea acordul pentru difuzarea materialelor de presă în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit, prin constrângerea părţii vătămate să accepte condiţiile care i-au fost impuse”, explică instanţa. 

De asemenea, se precizează că „interesul public impune luarea măsurii preventive faţă de inculpat, pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva unor astfel de fapte reprobabile, care le lezează dreptul de a fi informaţi cu profesionalism pe canalele mass-media”.

De asemenea, judecătorii au considerat că Sorin Alexandrescu „a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra opiniei publice, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intră în sfera ilicitului penal”.

În motivare, judecătorii mai susţin că „…instanţa are în vedere caracterul conspirat în care a acţionat inculpatul, care denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze eventuala identificare şi tragere la răspundere penală, dar şi poziţia sa procesuală nesinceră în ciuda materialului probator complex”.

Tribunalul Bucuresti judeca joi recursul lui Sorin Alexandrescu la decizia de arestare preventivă. Directorul Antena Group a fost arestat în data de 31 mai, fiind acuzat de şantaj.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile în data de 31 mai. Imediat după anunţarea sentinţei, avocatul lui Alexandrescu a declarat la România TV că a făcut recurs la decizia de arestare preventivă. 

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a constrâns pe Ioan Bendei, administrator la RCS RDS să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu, l-a ameninţat pe Ioan Bendei că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„În intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA în referatul în care solicită judecătorilor arestarea lui Sorin Alexandrescu.