De ce a fost eliberat IOAN BECALI. Motivarea INSTANŢEI

Ioan Becali, eliberat pentru că este stabil emoţional şi supus legii. Cu alte cuvinte, impresarul care scuipa jurnaliştii incomozi şi îi trântea la procese este un membru model al societăţii. Cel putin aşa reiese din motivarea judecătorilor care au decis eliberarea condiţionată.

27 oct. 2016, 09:41
De ce a fost eliberat IOAN BECALI. Motivarea INSTANŢEI

Ioan Becali ar fi trebuitr să stea 6 ani si 4 luni departe de societate. Tot el ar fi trebuit să plătească, în perioada de încarcerare, şi prejudiciul creat. Niciuna din aceste obligaţii impuse la condamnare, însă, nu au fost îndeplinite în cei 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Ioan Becali, însă, a fost considerat de comisia din penitenciar şi de judecători drept un deţinut model, complet reeducat şi supus normelor legale.

„Manifestă comportament de acceptare şi aprobare adaptat normelor, a fost stabil emoţional la momentul evaluării, fără manifestări psihocomportamentale dezadaptative”, se arată în motivarea Tribunalului Ilfov

Judecătorii nu au fost deranjaţi de faptul că Ioan Becali nu şi-a plătit prejudiciul din Dosarul Transferurilor. Ba, chiar l-au lăudat pentru că firma lui şi-a plătit taxele anul trecut.

Ioan Becali are de achitat statului 22 de milioane de lei, prejudiciu plus penalităţi. În acelaşi dosar al transferurilor a fost condamnat şi Victor Becali. Acesta, însă, nu a reuşit să îi convingă pe judecătorii de la Medgidia că este la fel de supus normelor statului şi i-au respins cererea de eliberare.