De ce a fost eliberată directoarea de la „grădiniţa groazei”: „Faptele nu ar fi afectat fizic şi emoţional copiii”

Alina Ioana Neagu, directoarea grădiniței din cartierul bucureștean Cotroceni, surprinsă de camerele de supraveghere în timp ce îi brusca pe copiii aflați în grijă, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Magistratul arată că nu s-a dovedit caracterul continuu al relelor tratamente aplicate minorilor.

05 apr. 2016, 12:20
De ce a fost eliberată directoarea de la „grădiniţa groazei”: „Faptele nu ar fi afectat fizic şi emoţional copiii”

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 5 arată în motivare că procurorii trebuie să stabilească ce rol avea femeia în cadrul grădiniței, dacă era administrator sau dacă era angajată ca educatoare în cadrul societății, potrivit romanialibera.ro. Magistratul susține că acesta ar fi un aspect esențial pentru construirea acuzării.

Mai mult, judecătorul mai explică și că, din probele strânse până acum reiese că aceste agresiuni față de care se fac cercetări ar fi avut loc în aceeași zi, ceea ce ar reprezenta cazuri izolate, așa cum a susținut apărarea directoarei. Așadar, nu s-a dovedit caracterul continuu al relelor tratamente aplicate minorilor și că faptele nu ar fi afectat fizic şi emoţional copiii.

Totodată, în motivare se mai arată că, până în acest moment al anchetei, nu s-a dovedit o altă cerință a infracțiunii pentru care s-a cerut arestarea preventivă, faptul că dezvoltarea fizică, psihică a copiilor ar fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.

Decizia a fost deja contestată, urmând ca Tribunalul București să decidă dacă admite sau nu cererea procurorilor în acest dosar.

CITEŞTE ŞI: Răsturnare de situaţie în cazul directoarei acuzată că a bătut fără milă mai mulţi copii de grădiniţă