De ce a murit Petrică Mîţu Stoian. Anunţ de ultimă oră făcut de dr. Cosmin Librimir: „Cred ca era vaccinat””

Petrică Mîțu Stoian s-a întors zilele trecute de la București, acolo unde a filmat pentru emisiunea de Revelion a unui post TV.

06 nov. 2021, 21:13
De ce a murit Petrică Mîţu Stoian. Anunţ de ultimă oră făcut de dr. Cosmin Librimir: „Cred ca era vaccinat””

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă seară. Din păcate, spun surse din Spitalul Județean de Urgență Reșița, artistul Petrică Mîțu Stoian nu a putut fi salvat în ciuda eforturilor medicilor.

„Îmi pare rău că trebuie să dau această veste, domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat, cu puțin timp în urmă, dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Întrebat dacă Petrică Mîțu Stoian ar fi fost vaccinat împotriva Covid, medicul Cosmin Librimir a răspuns: ”Din ce știu eu era vaccinat. Cred ca da”. Surse spun că doctorii nu au acte doveditoare, dar familia ar fi zis ca Petrică Mîțu Stoian era vaccinat.

Petrică Mâțu Stoian a murit. Ultimele clipe din viaţa artistului, relatate de medici: „Scuipa sânge, a fost intubat”

Petrică Mîțu Stoian s-a întors zilele trecute de la București, acolo unde a filmat pentru emisiunea de Revelion a unui post TV. Intenționa să facă un tratament de 20 de zile la Clinica Nera.

Petrică Mîţu Stoian, ultima apariţie tv. Toată lumea a rămas uluită de cum s-a prezentat în emisiune

Interpretul de muzică populată din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00 la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El a fost dus de urgenţă, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID.

Potrivit presei locale din judeţul Caraş-Severin, intrepretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, care era pacient la Clinica Nera pentru recuperare post-Covid, a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii de la Clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pecientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa.

Medicii din Reşiţa l-au preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi l-au internat pe Secţia ATI unde a fost intubat. După numai câteva ore, potrivit presei locale, artistul a decedat.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.