Petrică Mâțu Stoian a murit. Ultimele clipe din viaţa artistului, relatate de medici: „Scuipa sânge, a fost intubat”

Interpretul Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la Spitalul Județean din Reșița. Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva.

06 nov. 2021, 20:52
Petrică Mâțu Stoian a murit. Ultimele clipe din viaţa artistului, relatate de medici: „Scuipa sânge, a fost intubat”

Îndrăgitul rapsod Petrică Mâțu Stoian (61 ani) a fost internat astăzi la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după un stagiu de recuperare post-Covid efectuat la Clinica de la Slatina Nera. Artistul a fost adus în această dimineață cu ambulanța la Reșița, după ce starea de sănătate a acestuia s-ar fi degradat. Reper 24 a reușit să obțină câteva date despre starea de sănătate a îndrăgitului artist al folcorului românesc, în dialogul purtat cu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, dr. Cosmin Librimir:

„Petrică Mâțu Stoian este un pacient post covid; după covid există un sindrom long covid, așa se numește, în care pacienții suferă diferite afecțiuni destul de severe, în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus. Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știu de ceața creierului și alte lucruri.

Petrică Mîţu Stoian a murit! Interpretul de muzică populară suferise complicaţii după COVID

Pacientul avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat. Are și insuficiență de valvă mitrală și erau toate motivele sa facă cheaguri, din cauza bolii fără covid. Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

Petrică Mîţu Stoian a murit la 61 de ani. Ultima apariţie tv a artistului, toată lumea a rămas uluită de cum s-a prezentat în emisiune

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“ a declarat în exclusivitate pentru Reper24 Dr. Cosmin Librimir directorul medical al SJUR.

După ultimele informații primite de la medicii care îl tratează septicemia s-a generalizat, iar starea cunoscutului interpret de muzică populară a devenit critică, culminând cu decesul artistului.