De ce a plecat Ponta din CSAT: Băsescu voia un MEGA-MINISTER. Nu înţelege că nu e şeful meu

Victor Ponta a precizat la România TV care au fost subiectele de dispută pe care le-a avut cu Traian Băsescu în prima întâlnire post-referendum şi de ce a părăsit, joi, şedinţa CSAT. "La un moment dat l-am întrebat dacă nu e mai bine să mă retrag. Să nu ne certăm de faţă cu miniştrii", a descris primul-ministru atmosfera tensionată care a dominat discuţiile, adăugând că nu putea fi de acord cu propunerile venite din partea preşedintelui: "Încerc să-l fac să înţeleagă că nu e şeful meu".

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 13:17
De ce a plecat Ponta din CSAT: Băsescu voia un MEGA-MINISTER. Nu înţelege că nu e şeful meu

Care au fost, însă, motivele disputei între Traian Băsescu şi Victor Ponta?

Conform premierului, în şedinţa CSAT, Traian Băsescu a propus înfiinţarea unui Mega-minister care să coordoneze politica externă, radioul, televiziunea şi activitatea RAPPS. „O formă de substituire a Guvernului”, descrie Ponta propunerea dezbătută, joi, catalogând în aceeaşi nuanţă şi o altă idee prezentată în Consiliu. „Domnul Băsescu a vrut să discutăm banii acordaţi Armatei în 2013. În primul rând, în 2013, bani la Armată dă Parlamentul, nu decidem noi. CSAT vrea să se substituie Parlamentului. Nu decidem domnul Băsescu şi cu mine câţi bani va da Parlamentul”, afirmă primul-ministru.

Al treilea subiect de dispută a fost Legea Concurenţei.  Potrivit lui Victor Ponta, CSAT a propus şi în acest caz preluarea unor prerogative pe care premierul le consideră neconstituţionale.

ROMÂNIATV.NET vă prezintă principalele declaraţii ale primului-ministru Victor Ponta.

-Am avut o neconcordanţă legată de ordinea de zi cu preşedintele Băsescu. I-am transmis în scris faptul că nu sunt de acord cu unele materiale care urmau să fie discutate. A fost o problemă cu această strategie pentru refacerea imaginii României. A mai fost o problemă legată de modul în care se dorea interpretarea noii legi a concurenţei şi am avut o dispută legată de modul de înzestrare a Armatei Române. A fost o problemă de principiu. Preşedintele nu poate lua atribuţii ale Guvernului. I-am explicat şi la un moment dat l-am întrebat dacă nu e mai bine să mă retrag. Să nu ne certăm de faţă cu miniştrii. Am constatat că opiniile mele şi ale Guvernului au fost luate în considerare şi nu s-a aprobat niciuna dintre propunerile propuse greşit de domnul Băsescu.

-În privinţa strategiei privind imaginea României, preşedintele voia un supra-minister de Externe care să coordoneze şi activităţile radioului şi televiziunii, RAPPS. Un fel de mega-minister care să gestioneze tot ceea ce se întâmplă în afara ţării. Nu puteam fi de acord cu aşa ceva. Acest mega minister ar fi urmat să refacă imaginea Românieie pe care tot domnul Băsescu a stricat-o. Nu putem avea un Guvern la Palatul Victoria şi un Guvern la CSAT.

-Domnul Băsescu a vrut să discutăm banii acordaţi Armatei în 2013. În primul rând în 2013 bani la Armată dă Parlamentul, nu decidem noi. Acest guvern are şi un mandat limitat până în decembrie şi ar fi mai bine să discutăm când vom avea un nou Guvern cu un nou buget. CSAT vrea să se substituie Parlamentului. Nu decidem domnul Băsescu şi cu mine câţi bani va da Parlamentul. Băsescu voia o decizie în CSAT. I-am spus că e mai bine să lase viitorul Parlament să decidă. Nu poate CSAT să hotărască, aşa cum nu poate lua nici Ministerul de Externe la el. Nu putem stabili noi doi ce va face Parlamentul. CSAT poate propune Parlamentului, asupra acestui lucru am fost de acord. Soluţia a fost că vom discuta în decembrie. A fost un dialog mai dificil pentru că eu încerc să-l fac pe domnul Băsescu să înţeleagă că nu e şeful meu, e o relaţie de colaborare, nu de subordonare. N-a fost o întâlnire reuşită. Discuţia risca să degenereze. Poate că orgoliul nu l-a lăsat să recunoască în faţa mea, dar l-a lăsat să recunoască în faţa miniştrilor.

-Al treilea punct a fost o discuţie privind Legea Concurenţei. Propunerea era ca CSAT să se implice în toate privatizările şi numirile de manageri. Nu toate privatizările şi numirile de manageri trebuie făcute de CSAT. Sigur, dacă e cazul Centralei de la Cernavodă, dar nu toate privatizările. Nu mai vreau să fac comentarii până luni.

-S-a discutat achiziţionarea unor avioane multi-rol dintr-o ţară NATO. E vorba de echipament strategic. Eram obligaţi la momentul aderării NATO să avem două escadrile. Nu s-a făcut acest lucru şi de la anul nu mai avem capabiliatea tehnică de a asigura poliţia aeriană. Am luat nişte avioane care vor fi pregătite pentru o perioadă de viaţă de 20 de ani.

– Nu doresc să fie o tentativă ca CSAT să mai ia câte ceva de la Guvern, de la Parlament, de la Televiziune. La CSAT să punem manageri şi să facem propagandă ţării în străinătate… Nu e treaba CSAT.

-Categoric, există un plan de rezervă pentru Oltchim. Cel declarat câştigător trebuie să semneze contractul în maximum 10 zile. Dacă luni se prezintă cumpărătorul cu banii, se încheie contractul şi încep restul procedurilor. Administratorul special va veni în câteva zile cu ceea ce înseamnă strategia pentru repornirea combinatului şi plata salariilor şi de pregătire a unei noi proceduri de privatizare pentru 2013 în care să arătăm că am învăţat din această procedură. Adică, trebuie rezolvată problema celor 250 de milioane datorie către AVAS şi trebuie purtate discuţii preliminare cu acel investitot care poate să asigure repornirea combinatului. Luni, domnul Diaconescu vine semnează contractul şi depune banii. Dacă nu face acest lucru, tot ce aţi văzut în aceste zile e o simplă perdea de fum. Nu există nicio dovadă că domnul Diaconescu a  depus până acum vreun ban. Mâine e boardul FMI în care una din cele patru condiţii e licitaţia Oltchim. Altfel nu se discuta mâine scrisoarea de intenţie către FMI.

– Dacă spui că ai bani, semnezi un contract şi nu ai, se numeşte infracţiune. Aş fi fost cel mai fericit să vină cineva din America, dar n-a venit. Singurul mare concern care a cumpărat Caietul şi apoi a anunţat că se retrage e concernul din Rusia. E o industrie extrem de complicată. Începând cu decembrie 2012 nu s-a rezolvat ceea ce s-a convenit şi nu s-a venit cu o soluţie pentru datoriile Oltchim.

– Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Dacă are banii, ne dă cei 45 de milioane, semnăm contractul, îi împrumutăm combinatul, după care intră în negocieri să cumpere Arpechimul să rezolve cu Electrica şi cu AVASUL. Datoriile totale sunt acum de 700 de milioane de euro. Dacă luni nu vine Mesia cu Rolls-Royce să nu se sperie oamenii de la Oltchim. Trebuie să rezolvăm problema AVAS de 250 de milioane de euro.

– Noi am deschis nişte răni unde era strând puroiul. Sigur că nu-i place domnului Videanu că am deschis cazul Hidroelectrica, sau doamnei Anastase când pronunţaţi Poşta Română. Pentru liderii PDL percolul nu a fost că nu mai sunt la guvernare ci că aceste locuri din care drenau… aici e explicaţia reacţiei extrem de virulente.

– PDL nu există în acest moment. Partidul de opoziţie va fi un partid populist. Nu mă miră creşterea PPDD.

-Credeam că nu mă mai enervez pentru chestiuni politice. Ieri am auzit cea mai mare măgărie la adresa României. A fost propus domnul Orban, ieri, într-o funcţie europeană. Regula spune că europarlamentarii acelei ţări îl susţin. Pentru prima dată în istoria Parlemntului European spunând că au ordin de la partid, eurodeputaţii PDL au votat împotriva româniei. Nu vom avea reprezentant în Curtea Europeană de Audit şi l-am făcut de râs pe un om care e unul din tehnocraţii României.  Domnul Orban nu merita să fie umilit din atâta prostie.

– N-am discutat cu doamna Pivniceru un nume pentru DNA. Luni vom avea propunerea. I-am cerut să se consulte şi cu preşedintele Băsescu, astfel încât propunerea să şi treacă. Nu am nicio teamă că domnul Băsescu o va influenţa pe doamna Pivniceru.