De ce a ratat David Popovici cu două sutimi o medalie la Olimpiadă: „Mi-am ros unghiile aseară”. Replica lui Ion Ţiriac

La doar 17 ani, David Popovici are deja lumea la picioare. Dublu campion mondial la nataţie, el ar fi putut cuceri o medalie olimpică încă de anul trecut, lipsindu-i câţiva centimetri.

02 iul. 2022, 12:40
De ce a ratat David Popovici cu două sutimi o medalie la Olimpiadă: „Mi-am ros unghiile aseară”. Replica lui Ion Ţiriac
Cum a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA

Vara trecută, la Tokyo, David Popovici a fost la doar două sutimi de medalia de bronz. Totuşi, diferenţa mică nu l-a frustrat, adolescentul fiind de atunci conştient de potenţialul său.

Ba mai mult, el declara nonşalant la vremea respectivă, imediat după finala olimpică de la 200 metri liber: „Mi-am ros unghiile aseară, mi le rod de când sunt mic. Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul 4.

Pe ultima lungime știam că nu e niciunul mai bun ca mine! Știam ce aveam de făcut, am dat totul, am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie„.

Citeşte şi David Popovici, mesaj ferm pentru cei care încearcă să se folosească de imaginea lui de campion. Cum i-a pus la punct înotătorul-fenomen

Declaraţiile sale au fost comentate de Ion Ţiriac, care spunea la rândul său: „Dumneavoastră puteți accepta că noi vrem medalie olimpică de la un tânăr de 16 ani, căruia i-a lipsit unghia aia? Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică la 16 ani„.

De altfel, Ţiriac a vrut să-l ducă pe Popovici să se antreneze în SUA, dar campionul se simte mult mai bine în România, alături de cei dragi. „E cea mai bună decizie de a rămâne. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cei cu care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanţa cuiva. Trebuie să mă odihnesc, să dorm şi să mănânc bine. Budapesta e un oraş frumos, dar mi-a fost dor de Bucureşti„, a spus David Popovici.

Citeşte şi David Popovici, idei de mare campion: „Pentru Olimpiada din 2024 îmi propun să reprezint România, să scot timpi buni şi să fiu în arenă alături de cei mai mari sportivi”