De ce a renunţat Berceanu să mai candideze la Senat. Ce planuri are democrat-liberalul

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat luni că decizia de a nu-şi mai depune candidatura pentru un nou mandat de senator a fost luată încă din anul 2011, deoarece intenţionează să se ocupe, în viitor, de construirea unui avion, informează agenţia Agerpres.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 17:55
De ce a renunţat Berceanu să mai candideze la Senat. Ce planuri are democrat-liberalul

„În primul rând eu am luat această decizie de mult, în decembrie anul trecut (2011 – n.r.), deci nu a avut nici o legătură cu faptul că nu mai suntem la guvernare. Împlinesc cât de curând 23 de ani de când sunt prin Parlament. Eu am fost în toate legislaturile şi cred că este suficient. Cred că trebuie să mai vină şi alţii mai tineri, mai proaspeţi, cu alte idei, cred că ne trebuie o împrospătare. Pe de altă parte eu sunt unul dintre parlamentarii care mai au şi altceva de făcut pe lumea asta decât să fie politician. Sunt mulţi care dacă nu mai sunt în politică sau în Parlament trebuie să meargă în şomaj că nu au vreo profesie sau vreo activitate alta decât asta. (…) Eu am o meserie care îmi este foarte dragă. Eu am să fac nişte avioane. Am să fac un avion şi după aceea, dacă toate lucrurile o să iasă cum sper eu să iasă, o sa fac o fabrică de avioane. E un proiect destul de ambiţios şi de dificil, mai ales de unul singur, dar eu mi-am mai propus şi alte lucruri dificile şi le-am realizat. Sunt convins că am toate şansele”, a declarat Berceanu.

Senatorul a precizat că lucrează deja la construirea unui avion proiectat de el, cu ajutorul unui kit.

„Am mai făcut un avion dintr-un kit, deci din nişte părţi pe care le-am cumpărat. Ăsta este un avion pe care eu l-am proiectat, l-am calculat, l-am realizat, cât e realizat. Sunt pe la jumătate aşa, poate mai mult de jumătate şi cu care eu o să zbor prima dată şi sunt convins că o să mai auziţi de chestiunea asta„, a adăugat senatorul PDL.

Liderul PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a anunţat, pe 3 aprilie, la Craiova, că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare, iar până la sfârşitul anului va renunţa la funcţia de preşedinte al filialei doljene.

„Vreau să vă spun că nu mai candidez la următoarele alegeri parlamentare, pentru că este suficient. Eu la sfârşitul acestui an şi al acestui mandat de parlamentar împlinesc 23 de ani de când sunt parlamentar şi cred că este suficient. Trebuie să vină tineret şi în Parlament şi cred că este bine să nu stai prin Parlament până când nu mai ştii bine ce se întâmplă pe acolo. Eu l-am văzut pe Alexandru Bârlădeanu, demult, demult, pe Oliviu Gherman mai încoace, mai văd şi pe alţii pe care de data asta nu vreau să îi mai numesc ca atare, dar dacă vă uitaţi în lista Senatului o să îi vedeţi pe cei care au nişte vârste memorabile şi care văd că mai vor încă un mandat”, a declarat, într-o conferinţă de presă, senatorul Radu Berceanu.


loading...
Partenerii noștri