De ce a scos Telekom canalele Eurosport şi Discovery din grila de programe. Ce efecte a avut această decizie asupra companiei

La începutul lunii ianuarie, abonaţii difuzorului de programe tv Telekom au avut surpriza neplăcută să constate că au fost scoase din grilă canalele Discovery şi Eurosport, ultimul dintre ele fiind unicul deţinător în România al drepturilor de transmisie pentru meciurile din Premier League. Care au fost motivele acestei decizii şi cum a fost afectată compania a vorbit pentru paginademedia.ro, directorul executiv comercial al Telekom.

11 feb. 2020, 08:34
De ce a scos Telekom canalele Eurosport şi Discovery din grila de programe. Ce efecte a avut această decizie asupra companiei

Oficialii Telekom spun că ieșirea canalelor Discovery/Eurosport din grila de programe a avut un impact mic în numărul de abonați. „Procentual, vorbim de o scăderea foarte puțin sesizabilă. Cred că 0,05%„, a răspuns Andreas Pilsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidențial Telekom Romania, pentru Paginademedia.ro. „În număr de abonați, vorbim de câteva sute”, a adăugat acesta.

Telekom are un număr total de 1,35 de milioane de abonați la serviciile de televiziune, cei mai mulți la abonamentele prin satelit – DTH. Pilsner susține că, în cazul în care posturile Discovery ar fi rămas în grilă, în noile condiții, ar fi dus la o creștere a prețului. „Dacă posturile erau în grilă, abonamentul ar fi crescut nu cu doi lei, ci ar fi fost o majorare de doi euro„, a spus Pilsner.

Telekom și-a anunțat abonații, la începutul acestui an, că din luna martie abonamentele vor fi majorate cu 2 lei.