De ce apar cearcănele şi cum putem să scăpăm de ele

Numeroase femei se plâng că au cearcăne. Acest fenomen are şi o denumire ştiinţifică: hipercromia periorbitală, iar metoda medicală pentru tratament este blefaroplastia – care este o intervenţie chirurgicală cosmetică concepută pentru cei care doresc să scape de cearcănele de sub ochi. Iată de ce apar pungile sub ochi și cum pot fi tratate.

RomaniaTV.net
10 nov. 2016, 08:55
De ce apar cearcănele şi cum putem să scăpăm de ele

Cauzele apariţiei pungilor sub ochi

Această manifestare a oboselii permanente şi a condiţiei de somnolenţă pe care o conferă pungile sub ochi şi cearcănele pot avea o mulţime de cauze. Noi toţi avem celule adipoase deasupra, sub şi în jurul ochilor, cu timpul, însă, ţesutul orbital îşi pierde din elasticitate şi permite celulelor adipoase să se lase în jos.

Iar nuanţa mai întunecată a cearcănelor se datorează vaselor sanguine din jurul ochilor care ies la suprafaţă.

Citeşte şi  Din cauza asta faci cearcăne! Obiceiurile care te îmbătrânesc şi duc la formarea lor

Ce putem să facem ca să scăpăm de cearcăne

Soluţii pentru a scăpa de cearcăne sunt numeroase. Acestea pot fi ascunse sub machiaj sau pot fi soluţionate de medicul plastician prin injectare de botox sau prin intervenţie chirugicală numită blefaroplastie.

Însă, există şi numeroase tratamente naturiste care s-au dovedit a fi extrem de eficiente. În acest sens, iată ce poţi face:

Smochine

Un alt remediu în lupta împotriva cearcănelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Se taie o smochină în două şi se pune câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro


loading...
Partenerii noștri