Sigur ai observat și tu că după ce ai aspirat în casă poate exista un miros nu tocmai plăcut. Principalul vinovat este, de cele mai multe ori, chiar aspiratorul. Mai exact, recipientul în care se adună praful, sacul, filtrele sau chiar furtunul și peria pot reține praf, bacterii și acarieni care, în timpul utilizării, sunt eliberați în aer. Când aspiratorul este aproape plin, acesta poate să emită mirosuri neplăcute. Şi chiar dacă ai golit sacul, parcă tot același miros îți rămâne în încăpere. De vină sunt praful, murdăria și chiar bacteriile ori acarienii care au ajuns în componentele aspiratorului, scrie Fanatik.
Pentru a preveni mirosurile neplăcute este obligatoriu să schimbi sau să cureţi sacul / recipientul de praf. Dacă folosești un sac de unică folosință, înlocuiește-l cât mai des. Dacă este reutilizabil, curăță-l cu atenție! Apoi, curăță aspiratorul regulat. Șterge carcasa și interiorul aparatului cu o cârpă uscată. Evită apa, deoarece umezeala poate duce la formarea mucegaiului. Următorul pas este verificarea și întreținerea filtrelor. Dacă filtrul este de unică folosință, schimbă-l. Dacă este lavabil, spală-l cu apă și oțet, apoi lasă-l să se usuce complet înainte de reutilizare.
Nu uita nici de furtunul și nici de peria aspiratorului. Și aceste componente pot genera mirosuri neplăcute în casă în momentul în care faci curățenie deoarece pot acumula murdărie greu de observat. Spală-le cu o soluție de curățare și lasă-le la uscat complet. La final, pune câteva picături de ulei esențial pe un șervețel și introduce-l în sacul aspiratorului, pentru un miros plăcut.