De ce ar fi fugit, de fapt, Elena Udrea din țară. Misterul a fost elucidat: „Nu am…”

În timp ce Elena Udrea așteaptă decizia magistraților din Bulgaria, cu privire la extrădarea sa în România, avocații fostului ministru fac noi dezvăluiri despre „fuga” acesteia, din ziua în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare.

26 mai 2022, 19:33
De ce ar fi fugit, de fapt, Elena Udrea din țară. Misterul a fost elucidat: „Nu am…”

De aproape două luni, Elena Udrea este arestată în Bulgaria, Tribunalul din Sofia urmând să dea o decizie definitivă cu privire la extrădarea sa în România, pe data de 8 iunie 2022.

Elena Udrea susține că nu a vrut să fugă din țară

Se pare că, sau cel puțin au lăsat să înțeleagă avocații săi, Elena Udrea nu a intenționat să fugă din România ci se afla în Grecia, atunci când a fost prinsă de autoritățile elene, ci se afla acolo pentru că avea o programare la medic. Ea spune că îşi mai dorea un copil şi ajunsese în țara vecină Bulgariei pentru a face o procedură in vitro.

„Știu că atunci când a plecat din România, atunci avea o programare la o clinică din Grecia pentru proceduri medicale începute cu mult timp în urmă. Decizia trebuia să se dea la ora 10:00. Dacă era să plece din cauza deciziei, pleca înainte. Nu se aştepta. A plecat din ţară pentru probleme personale, nu ca să fugă”, a spus avocatul Elenei Udrea.

Citește și: Ioana Băsescu, termen în dosarul în care a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Elena Udrea, mesaj prin avocat: „Nu am vrut să fug din ţară, mergeam la medic”

Fosta „blondă de la Cotroceni”, nou mesaj din spatele gratiilor

Miercuri, pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a fost postat un mesaj adresat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu prin care susține că dacă îi „garantează” că în România i se va aplica aceeaşi lege „precum s-a aplicat tuturor” celor în situaţia sa, va veni singură în ţară.

„Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară, dacă dvs ca ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia, sau mai multor cetăţeni ai ţării din guvernul căruia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie?

Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavoastră, îmi permit această sugestie”, a conchis Udrea.

Mai  mult,  Elena Udrea a amintit că familia sa este într-o situație delicată, având în vedere că  fiica ei, în vârstă de trei ani, nu și-a mai văzut mama de aproape două luni.

„Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră, ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dvs ca ministru al Justiţiei faţă de acest caz?

Citește și: Elena Udrea, mesaj din închisoarea din Bulgaria. Cere intervenţia ministrului Justiţiei: „Fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza abuzurilor justiţiei din România”

Dar faţă de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra Curţii Constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)?”, a adăugat Udrea.