De ce ar merita Adriean Videanu să dea numele Naţional Arena

Impresionată de Naţional Arena, Elena Udrea a propus ca stadionul cel mai modern din Bucureşti să poarte numele primarului în al cărui mandat s-a început proiectul. Adică pe cel al lui Adriean Videanu, în "domnia" căruia s-a demolat, practic, fostul Stadion Naţional din Complexul "Lia Manoliu".

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 20:53
De ce ar merita Adriean Videanu să dea numele Naţional Arena

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a spus joi seară, la lansarea candidaturii Sulfinei Barbu pentru Primăria Sectorului 4, că Naţional Arena este dovada clară a faptului că partidul său are oameni potriviţi pentru primării. Mai exact, pentru că proiectul modernului stadion s-a început pe vremea când primar al Capitalei era Adriean Videanu, al cărui nume ar merita, potrivit fostului ministru al Turismului, să stea pe frontispiciul Naţional Arena.

Concret, în timpul mandatului lui Videanu s-a desfăşurat prima etapă a proiectului Naţional Arena. Lucrările de execuţie au început în baza unui contract încheiat în aprilie 2007 între Primăria Municipiului Bucureşti, Asocierea Max Bogl Germania şi Astaldi Italia. Prima etapă a inclus executarea lucrărilor de organizare de şantier, de demolare a vechiului stadion şi proiectarea noului stadion.

Punctual, din mai 2007, când s-a primit ordinul de începere a proiectării, până în iunie 2008, când Adriean Videanu şi-a încheiat mandatul şi a fost înlocuit de Sorin Oprescu în funcţia de primar general, în proiectul Naţional Arena s-au atins următoarele puncte, conform site-ului nationalarenabucuresti.ro:

• Noiembrie 2007 – programarea ultimului eveniment pe vechiul stadion;
• Ianuarie 2008 – eliberarea autorizaţiei de organizare de şantier;
• Februarie 2008 – finalizarea procesului de demolare a gradenelor;
• Martie 2008 – finalizarea procesului de demolare a instalaţiei de nocturnă;
• Aprilie 2008 – demolarea tribunei a II-a.

În a doua jumătate a anului 2008 a început, practic, construirea noii arene, cu turnarea betonului de egalizare – tribuna I (august 2008) şi prima turnare de beton (tribuna I) şi începerea lucrărilor de armare şi cofrare a pereţilor de la subsol (octombrie 2008). Pe 13 noiembrie 2008 a avut loc prima vizită a unei delegaţii UEFA la şantierul Naţional Arena, iar preşedintele forului european, Michel Platini, a solicitat urgentarea lucrărilor, pentru ca stadionul să poată fi gata în timp util pentru a putea găzdui finala Europa League din 2012.