De ce bărbaţii fug de căsătorie

Te-ai întrebat vreodată de ce sunt din ce în ce mai mulţi bărbaţi care nu vor să se căsătorească nici dacă-i pici cu ceară? Cercetătorii ne dezvăluie motivele pentru care tipii ţin cu dinţii de statutul lor de burlaci.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 10:35
De ce bărbaţii fug de căsătorie

Ştii pariul dintre Nicole Kidman şi George Clooney? Pe vremea când George nu încărunţise şi avea 30 şi ceva de ani, Nicole i-a zis că e atât de sigură că până la 40 de ani îşi va pune pirostriile, încât e gata să pună la bătaie 10.000 de dolari. Zis şi făcut. Dupa aniversarea de 40 ani a celebrului burlac, Nicole şi-a primit cecul înapoi cu următorul mesaj: „Dublăm suma şi refacem pariul – mă căsătoresc până la 50”.

Dar chipeşul actor se apropie vertiginos de vârsta specificată în pariu şi nu are niciun gând să se căsătorească, ba chiar susţine că nu e făcut pentru aşa ceva. Mai rău e faptul că George Clooney a declanşat o “epidemie mondială” a burlăciei, virus care face zilnic din ce în ce mai multe victime.

Dar, până la urmă, care sunt motivele pentru care bărbaţii nu se îndură să ne pună verigheta pe deget? Să fie societatea, să fie prietenii de bere sau poate o fi o chestie genetică?

Cod genetic de burlac

Cercetătorii de la Institutul Karolinska, Suedia, au descoperit că există o genă care dacă este în duplicat îi determină pe bărbaţi să stea departe de altar sau să înşele toate femeile cu care au o relaţie serioasă. Gena se numeşte “allele 334” şi, în cazul în care se multiplică, determină o hiper-activitate a amigdalei, parte a creierului care controleaza emoţiile şi sentimentele.

Descoperă pe Cosmopolitan.ro motivele sociale care îi determină pe bărbaţi să amâne momentul căsătoriei.