De ce boli suferi în funcţie de mirosul corporal

Mirosul neplăcut al corpului poate fi semnul unei igiene corporale deficitare, dar poate indica totodată posibile infecții sau o problemă de sănătate cronică.

14 oct. 2015, 09:04
De ce boli suferi în funcţie de mirosul corporal

William Hanson, profesor la Universitatea din Pennsylvania, susține că mai multe boli pot determina modificări ale substanțelor chimice din organism, care se pot manifesta prin apariția unor mirosuri corporale neplăcute și persistente. Iată câteva exemple!

Mirosul din zona intimă

Secrețiile vaginale sunt normale atunci când culoarea lor este albă sau transparentă, fără un miros specific. Însă, dacă secreția devine albicioasă, are o consistență vâscoasă și un miros ca de drojdie, atunci este posibil să suferi de o infecție de tip Candida sau alt tip de ciupercă.

De cele mai multe ori, această afecțiune apare în urma unei sarcini, a diabetului sau a folosirii antibioticelor. De asemenea, este caracterizată de mâncărimi și senzația de arsură a pielii.

Mirosul puternic al picioarelor

Deși există numeroase produse de îngrijire pentru a pune capăt acestei probleme, există persoane care nu reușesc să scape de mirosul neplăcut al picioarelor în ciuda eforturilor depuse.

Află de ce boli suferi în funcție de mirosul corporal AICI