De ce copiii de grădiniță din Siberia își toarnă apă rece în cap în fiecare dimineață

Copiii de la o grădiniță din Siberia fac dușuri în apă înghețată, afară, la temperaturi foarte scăzute pentru a sărbători Epifania Ortodoxă.

22 ian. 2021, 20:13

De ce copiii de grădiniță din Siberia își toarnă apă rece în cap în fiecare dimineață

Educatorii de la grădiniță sunt de părere că acest lucru îi ține pe copii sănătoși și îi ferește de infecții. Părinții și-au dat acordul, fiind și ei de părere că îi ajută pe cei mici, că îi fac mai raționali, echilibrați și optimiști.

Copiii de 5-6 ani ies afară zilnic în lenjerie intimă și își toarnă găleți cu apă rece în cap. Înainte au stat în sauna fierbinte.

„Cei mici s-au încălzit în saună și apoi au ieșit afară pentru un duș tradițional cu apă rece”, a spus un purtător de cuvânt de la departamentul de educație.

Educatorul și profesorul de înot Oksana Kabotko, în vârstă de 45 de ani, a spus: „Copiii fac duș rece în apă înghețată, dacă nu e mai rece de -25 C”.

Cei mici sunt învățați cu exerciții de respirație pentru a putea îndura frigul, potrivit DailyMail.

„Sunt mai bine organizați. Dar imaginați-vă că trebuie să facă acest lucru în fiecare dimineață, e nevoie de multă voință să facă asta. Noi nu forțăm pe nimeni”.

Un alt profesor a spus: „Faptele sunt greu de argumentat. Medicul nostru confirmă faptul că copiii din grupurile care practică dușul rece trec mai ușor prin sezonul gripal. În general, statisticile arată că în grupul celor care fac duș cu apă rece 95% sunt mai sănătoși, comparativ cu 75% dintre ceilalți.

Citește și Statistică sumbră. Zeci de mii de europeni mor anual din cauza poluării aerului. Bucureşti, Cluj şi Braşov, în top 5 cele mai poluate oraşe europene

Citește și Mașină în flăcări în Vaslui. Șoferul, un bătrân cu dizabilități, abia își luase mașina din service


loading...