De ce cred copiii că sunt invizibili atunci când se acoperă la ochi? Cercetătorii au răspunsul

Copiii când sunt mici au senzaţia că atunci când se acoperă la ochi sau închid ochii devin invizibili. Acest lucru a fost studiat de cercetătorii de la Universitatea Cambrige care au găsit şi un răspuns.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 13:32
De ce cred copiii că sunt invizibili atunci când se acoperă la ochi? Cercetătorii au răspunsul

Pentru a înţelege motivul care se ascunde în spatele acestui lucru, cercetătorii de la Cambrige au realizat mai multe teste pe copii în vârstă de 3 şi 4 ani.

Copiilor li s-a cerut să poarte măşti care le acopereau ochii şi au fost întrebaţi dacă ei cred că pot fi văzuţi de cercetători şi dacă aceştia pot să vadă alţi adulţi când poartă la rândul lor măştile pe ochi. Majoritatea copiilor au precizat că nu pot să fie văzuţi dacă au ochii acoperiţi şi că acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul adulţilor, scrie descopera.ro.

Al doilea test la care au fost supuşi cei mici a constat în împărţirea în două grupe şi acoperirea ochilor micuţilor cu două tipuri diferite de ochelari, unii complet obturaţi, iar prin ceilalţi doar purtătorul putea să vadă, fără ca ochii lui să fie văzuţi din exterior. O parte dintre participanţi au spus că indiferent de tipul de ochelari, ei cred ca sunt invizibili.

În urma experimentelor, copii au mărturisit că deşi corpul lor este vizibil, ei consideră că „sinele” este ascuns.