De ce diferă anticorpii la persoane. Cazuri INCREDIBILE, mai puțini anticorpi după vaccin. Explicația lui Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit în direct la Digi24 despre determinarea nivelului de anticorpi formați după vaccinare. Acesta a explicat de ce diferă numărul de anticorpi de la o persoană la alta, dar și de ce în unele cazuri numărul acestora este mai mic după rapel.

22 mart. 2021, 09:09
De ce diferă anticorpii la persoane. Cazuri INCREDIBILE, mai puțini anticorpi după vaccin. Explicația lui Valeriu Gheorghiță

De ce diferă anticorpii la persoane. Valeriu Gheorghiță susține că nu există momentan un demers național de măsurare a anticorpilor românilor, însă acest lucru se va lua în calcul, cel mai probabil, un plan de evaluare a ratei de apariție a anticorpilor. Mai mult decât atât, deocamdată nu există o metodă de determinare standardizată a anticorpilor.

”Noi nu avem acest demers la nivel național, însă sunt destul de multe centre medicale, care fac aceste studii de evaluare, însă cu siguranță la un moment dat vom lua în calcul acest plan de evaluare a ratei de apariție a anticorpilor. În momentul de față, testele nu sunt standardizate. Avem persoane care au avut rezultate de mii ca nivel de anticorpi, și alte persoane care au zeci sau sute. Sunt metode diferite, nu există o standardizare a rezultatelor” , a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România la Digi24.

Citește și: O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Unde vor fi distribuite dozele

De ce diferă anticorpii la persoane. Cazuri INCREDIBILE, mai puțini anticorpi după vaccin

De asemenea, medicului i-a fost adusă la cunoștință situația unui telespectator care la același centru medical a avut un număr de anticorpi mai mic după rapel decât după prima doză. Valeriu Gheorghiță a explicat că cel mai probabil este vorba de determinare prin metode diferite. ”Probabil este vorba de determinare prin metode diferite” , a explicat medicul.

Cum afli dacă te-ai imunizat după vaccinul anticovid

Preţurile testelor pentru persoanele care s-au vaccinat pentru Covid-19 şi vor să afle care este titrul de anticorpi pe care l-au dobândit în urma imunizării variază între 94,5 lei şi 200 de lei de la o clinică la alta. Romaniatv.net vă oferă detalii pentru fiecare dintre vaccinurile aflate pe piaţă. AGERPRES a comparat ofertele a zece dintre cele mai importante centre medicale private cu acoperire naţională, pe baza informaţiilor publicate pe site-uri şi oferite de operatori la call-center.

Citește și: Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!

Astfel, cel mai mic preţ este la clinicile Sante, respectiv 105 lei, cu posibilitatea unei reduceri până la 94,5 lei dacă plata este efectuată online sau dacă pacientul are ori doreşte un card de fidelitate.  La Lotus Med, preţul unui test de anticorpi este 95 de lei. La MedLife, acesta costă 120 de lei, la MedSana – 130 de lei, Medicover – 135 de lei, Gral Medical – 140 de lei, Sanador – 150 de lei, Regina Maria – 200 de lei. La Synevo şi Ok Medical se pot efectua doar două teste de anticorpi la pachet (IgG şi IgM), preţul pachetului fiind de 145 de lei la Synevo şi 240 de lei la Ok Medical.