Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!

Coordonatorul campaniei de vacciinare vine cu vești bune. Valeriu Gheorghiță a declarat că peste 3,8 milioane de conturi au fost create în Platforma pentru Vaccinare de la deschiderea campaniei.

21 mart. 2021, 21:53
Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!

Datele care schimbă tot. Dintre acestea, în momentul de față sunt pe listele pentru așteptare 750.000 de persoane, a mai spus Valeriu Gheorghiță în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!

Peste 150.000 de persoane sunt pe listele de așteptare din București pentru prima doză de vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că în perioada imediat următoare România atinge pragul psihologic de 50% de persoane vaccinate, persoane catalogate ca fiind vulnerabile.

”Ne apropiem de 1 milion de persoane. Vorbim de persoane în vârstă sau cu boli cronice pe care îi avem în evidență. Mai sunt și cei cu boli cronice, ar fi un total de 4 milioane aproximativ. Avem un sfert din ei vaccinați, ceea ce e bine până acum.

Procesul de vaccinare merge bine.

În perioada următoare o să atingem 50% din numărul persoanelor vulnerabile vaccinate.

Etapa a treia este deschisă ca posibilitate de vaccinare. Sunt multe persoane din etapa a treia care vor să se vaccineze. Am ales această posibilitate, cu liste de așteptare”, a spus Valeriu Gheorghiță la Dig24.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 44.417 persoane, dintre care 8.091 cu serul AstraZeneca. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.267 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România, dintre care 1755 doar în Bucureşti. La ATI sunt internaţi în prezent 1334 de pacienţi.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 768 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 1.334 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.486.880 de teste RT-PCR și 501.385 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.073 de teste RT-PCR (8.736 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.337 la cerere) și 5.319 teste rapide antigenice.

Citește și: Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România în aprilie şi ar putea fi administrat prin medicii de familie