De ce dispar lemurii din Madagascar: Sunt mâncaţi în baruri

Cercetătorii britanici au descoperit motivul pentru care lemurii, specie pe cale de dispariţie, pier din Madagascar - singurul loc din lume în care trăiesc: sunt mâncaţi pe post de snacks-uri, în baruri.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 13:20
De ce dispar lemurii din Madagascar: Sunt mâncaţi în baruri

Specia este grav ameninţată cu dispariţia, deşi este protejată prin lege.

Cercetătorii de la Universitatea Bangor au lansat un studiu pentru a descoperi de ce dispar animalele. Rezultatele au fost triste: ei au aflat că lemurii sunt serviţi alături de băuturi, prin barurile din Madagascar.

„Tinerii au mai mulţi bani  şi mai mult timp liber, pentru că nu mai sunt agricultori, ci au devenit căutători de aur. Aşa că îşi petrec mai mult timp în barurile locale, unde servesc snacks-uri din care, pe lângă băuturi”, explică cercetătorul Julie Razafimanahak.

Experţii spun că în zonele sărace din ţară, lemurii sunt de multe ori singurele animale disponibile pentru hrană.

Dacă ar exista ferme pentru carne, presiunea asupra speciilor sălbatice ar fi mult mai redusă„, spune Richard Jenkins, de la Universitatea Bangor.

Studiul, realizat de universitatea britanică şi de organizaţia pentru protecţia mediului Madagasikara Voakajy, a fost publicat în revista Plos One.

„Lemurii sunt mult mai buni pentru economie în viaţă, decât în farfurie şi sper ca Madagascar să rezolve această problemă”, a precizat liderul studiului, dr. Julia Jones.