De ce e bine să bem două pahare cu apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul

Medicul Vlad Ciurea ne sfătuieşte să bem în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte două pahare cu apă. Acest obicei banal ne menţine mai sănătoşi decât credem.

22 feb. 2022, 19:13
De ce e bine să bem două pahare cu apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul

De ce e bine să bem două pahare cu apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit că acest obicei banal ne menţine sănătoşi.

De ce e bine să bem două pahare cu apă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol

Medicul Vlad Ciurea spune cât de important pentru sănătate este ca dimineaţa să aerisim camera şi să facem câteva exerciţii de inspiraţie şi expiraţie. De asemenea, două pahare cu apă, băute pe stomacul gol, fac minuni pentru organism.

Citeşte şi Câţi paşi trebuie să facem zilnic. Cercetătorii spun că aşa vom trăi mai mult

”Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.

Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate ‘dejectele’ tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune ”locomotiva” în mișcare”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Referitor la alimentele benefice pentru creier, neurochirurgul recomandă mierea de albine şi ciocolata neagră.

”Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 -12.00 și 16.00 -18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, mai spune medicul.

E foarte important să ne și odihnim, creierul are nevoie de odihnă suficient, dar are nevoie și de socializare, zâmbete, mișcare.

”Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.

Citeşte şi Licoarea care îţi curăţă plămânii de toxine instant. Face minuni pentru fumători