De ce e bine să mănânci roşii când e caniculă. Secretul pe care trebuie să-l ştii

Fructele şi legumele pe care le consumăm vara au un rol important asupra organimului. Cu ajutorul lor putem trece mai uşor peste zilele caniculare.

15 iun. 2019, 05:14
De ce e bine să mănânci roşii când e caniculă. Secretul pe care trebuie să-l ştii

Toate tipurile de roșii sunt pline de antioxidanți, ceea ce ajută la protejarea pielii de radiațiile UV. Vitamina C și licopenul găsite în tomate ajută la menținerea hidratată a pielii și la lupta împotriva radicalilor liberi.

Roșiile fierte conțin și mai mult licopen decât cele proaspete. Lycopenul are alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea diabetului. Potrivit unui studiu, dacă mănânci patru linguri de pastă de roșii în ulei de măsline în fiecare zi timp de trei luni, te va proteja împotriva arsurilor solare.

Castravetele

Castraveți conțin multă apă, lucru care ajută pielea să rămână hidratată.

Căpșunile, murele și kiwi sunt perfecte în timpul lunilor de vară.

Vitamina C și fitonutrientul acționează ca un remediu natural și vă ajută să suportaţi mai uşor căldura. Mai mult, 100 de grame de căpșuni și 1,5 kiwi acoperă necesarul zilnic de vitamina C.

Allte fructe şi legume pe care trebuie să le consumi vara

Pepene

Acest fruct funcționează la fel ca roșiile. Este bogat în antioxidanți, limitând radiația UV pe corp. De asemenea, este plin de apă, deci mănâncă trei-patru felii pe zi pentru a rămâne hidratat în lunile calde de vară.

Salată

Frunzele verzi sunt bogate în vitamina A și vă ajută să vă protejați de radiațiile UV, limitând uscarea și iritarea pielii. Spanacul este bogat în beta-caroten.

Morcovul

Morcovii sunt o altă hrană pentru lupta împotriva soarelui. Beta-carotenul din morcovi, pe care organismul îl transformă în vitamina A, a fost legat de reducerea reacției la arsuri solare. Încercați să mâncați câţiva morcovi pe zi. Ajută la reducerea riscului de arsură la soare.

Rodia

Acest fruct este extrem de bogat în antioxidanți şi agenți antiinflamatori. Acest fruct vă poate ajuta pielea să reziste celulei deteriorate cauzate de razele UVA și UVB. Rodia s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea noastră și pentru combaterea îmbătrânirii și a pielii deteriorate de soare.