De ce e EXTRAORDINAR să te trezeşti la 4.30 dimineaţa

Pe 2 aprilie, Felipe Castro Matos a ales să înceapă o nouă provocare. Cea mai majoră schimbare din viaţa lui i-a adus numai beneficii, iar procesul a fost simplu: să se trezească timp de 21 de zile la 4:30 dimineaţa. Numele provocării a fost pus online pe pagina de facebook a portughezului: #21earlydays.

RomaniaTV.net
04 oct. 2014, 08:51
De ce e EXTRAORDINAR să te trezeşti la 4.30 dimineaţa

Felipe Castro Matos a ales să execute provocarea numai în zilele lucrătoare şi a explicat de ce. „Da, pot duce provocarea 7 zile din 7, dar am ales să-mi petrec week-end-urile şi sărbătorile diferit. Chiar dacă sunt astfel de zile în care muncesc, de cele mai multe ori îmi petrec noaptea în oraş. E o chestiune de echilibru în viaţă”, a spus lusitanul pentru Business Insider.

„Nu am ştiut dacă o să funcţioneze pentru mine, dar a trebuit să încerc. M-a ajutat şi faptul că mai făcusem o provocare de genul acesta înainte. Mă trezisem timp de 21 de zile la 6 dimineaţa. Pentru a mări rata succesului mi-am împărtăşit progresul on-line. Faptul că primeam feed-back, mă motiva să duc provocarea până la final”, a mărturisit Felipe Castro Matos.

Portughezul vrea ca mai mulţi oameni să-i urmeze exemplul. Îmbunătăţirea productivităţii este scopul, iar suportul prietenilor este principalul ajutor.

Oamenii nu se trezesc devreme pentru că au impresia că vor dormi mai puţin

„Total fals. Dacă vrei să te trezeşti mai devreme, este evident că te vei culca mai devreme. Eu spre exemplu, m-am obişnuit să adorm în jurul orei 9:30. De când urmez acest program, mă simt mai sănătos, mai energic, mai productiv şi mai conectat. Este un obicei atât de rar întâlnit în rândul societăţii noastre încât pare dăunător, obositor şi imposibil de făcut. Nu este aşa”, a spus lusitanul.

Ce a câştigat prin dobândirea acestui obicei?

„Două ore în plus la locul de muncă pe care înainte le petreceam acasă pe laptop reprezintă cel mai important plus. Dar cele mai frumoase noi aspecte ale vieţii mele sunt alergatul dimineaţa pe străzile Lisabonei când răsare soarele, mărirea numărului de zile în care lucrez la sala de fitness, dar şi îmbunătăţirea meniului alimentar. Mai puţin facebook şi mai puţine lucruri care mă distrag şi mă obosesc”, se destăinuie Felipe pentru Business Insider.