De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții. Specialiștii dezvăluie toate trucurile

De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții. Potrivit Oficiului Federal pentru Protecția împotriva Radiațiilor (BFS), apelurile telefonice, imaginile, muzica, datele de pe Internet și alte informații sunt transmise cu ajutorul câmpurilor electromagnetice de înaltă frecvență.

23 iun. 2023, 09:42
De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții. Specialiștii dezvăluie toate trucurile
De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții

De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții. „Conform stării actuale a științei și a tehnologiei, nu există niciun risc pentru sănătate cauzate de comunicațiile mobile. Cu toate acestea, tehnologia este încă prea tânără pentru o evaluare concludentă a efectelor pe termen lung”, conform BFS.

Citește și: Ferește-te de acest apel telefonic! Noua înșelătorie care a păgubit mai mulți români cu 5 milioane de dolari

De ce este bine să închidem telefoanele pe timpul nopții

Potrivit unui studiu al Școlii Internaționale de Management (ISM) din Hamburg, luarea unei pauze de la smartphone are un efect pozitiv asupra recuperării mentale. Pentru că la pauze regulate, dorința de telefon mobil scade, acesta fiind un lucru foarte bun și sănătos.

Dacă smartphone-ul este oprit noaptea, acest lucru ar putea ajuta și somnul. Diverse studii au arătat că un somn bun promovează regenerarea, întărește inima, menține sistemul imunitar în formă, promovează construirea musculară, crește performanța și multe alte lucruri benefice organismului.

Mai mult, oprirea telefonului pe timpul nopții ajută smartphone-ul, deoarece pauzele sunt bune pentru durata de viață a bateriei și pentru sistemul de operare.

În plus, oprirea regulată seara echivalează cu o „resetare soft”. Sistemul de operare este oprit complet și toate programele care rulează sunt închise. Conexiunile WLAN și SIM sunt deconectate și memoria principală este curățată. O resetare soft poate remedia adesea erori minore. Modul Avion nu este suficient pentru ambele sfaturi. Telefoanele mobile trebuie oprite complet noaptea.