De ce este bine să mănânci dimineaţa migdale înmuiate în apă

Nutriția este cheia când vine vorba de sănătate. O dietă echilibrată te ajută să te menții sănătoasă și frumoasă. Include migdalele  în meniul tău zilnic dacă vrei să te bucuri de proprietățile benefice pe care le au asupra organismului.

27 apr. 2017, 11:52
De ce este bine să mănânci dimineaţa migdale înmuiate în apă

Hidratează-le

Ca să te bucuri din plin de beneficiile migdalelor, alege să le consumi în stare crudă, neprăjite. Cele mai multe proprietăți le au atunci când sunt lăsate la hidratat și în același timp sunt prietenoase și cu dinții tăi. Ai nevoie de un bol plin cu apă în care pui migdalele și le lași să stea așa peste noapte. Le scoți din apă dimineața următoare și le poți păstra pe cele pe care nu le mănânci în frigider, într-o pungă sau într-un vas acoperit, nu mai mult de o săptămână.

Îți protejează inima

Consumul a 4 migdale în fiecare dimineață îți va proteja inima, datorită conținutului ridicat de potasiu și proteine pe care îl au și va regla nivelul de colesterol din sânge.

Scad colesterolul

Migdalele înmuiate conțin vitamina E, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, protejând totodată țesuturile arteriale.

Sporesc sănătatea creierului

Migdalele vin la pachet cu o mulțime de nutrienți, precum L-carnitina și riboflavina, ceea ce înseamnă că activitatea creierului, cât și memoria vor fi vizibil îmbunătățite.

Întăresc oasele

Datorită conținutului bogat de calciu, migdalele aduc o mulțime de beneficii oaselor tale, diminuând chiar și riscul apariției fracturilor.

Sursă importantă de fier

Știai că 10 migdale reprezintă echivalentul unei farfurii de spanac? Conțin foarte mult fier și ajută la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Află cum îți păstrează uleiul de migdale tenul tânăr.