DE CE ESTE MOS CRACIUN ROSU? RASPUNSUL ESTE AICI!

Mos Craciun este cea mai importanta figura cand este vorba despre sarbatorile de iarna, insa ti l-ai fi imaginat vreodata fara haina rosie?

RomaniaTV.net
23 dec. 2017, 08:34
DE CE ESTE MOS CRACIUN ROSU? RASPUNSUL ESTE AICI!

FAIMOASA SA IMBRACAMINTE ROSIE ESTE CUNOSCUTA DE INTREAGA LUME, INSA FOARTE PUTINI OAMENI S-AU INTREBAT DE UNDE VINE.

ISTORIA LUI MOS CRACIUN

Mos Craciun are la baza figura istorica a Sfantului Nicolae. Acesta a fost un barbat care a primit o mostenire substantiala la moartea parintilor sai. In loc sa foloseasca banii pentru satisfacerea placerilor proprii, i-a ajutat pe sarmani. Acestia primeau un cadou din partea lui si, in cele din urma, datorita generozitatii sale a devenit un sfant.

CULOAREA HAINEI LUI MOS CRACIUN

Istoricii au analizat modul in care se imbracau sfintii in vremurile de demult. Sfantul Nicolae a trait in secolul IV – perioada in care se purtau robe albe sau rosii. Asadar, Sfantul Nicolae se imbraca in alb sau rosu, iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care Mos Craciunul modern poata aceste culori.

AU FOST VREODATA HAINELE LUI MOS CRACIUN DE O ALTA CULOARE

La inceputul secolului XVI a fost introdus in Marea Britanie, devenind figura sarbatorilor de iarna. Ca si Sfantul Nicolae el aducea bucurie, fericire si cadouri pentru a inveseli pe toata lumea. Insa Mos Craciun era mai degraba imbracat in haine verzi, care simbolizau venireaprimaverii. Peste ani, Mosul a inceput sa fie imbracat in haine rosii.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR. RO.


loading...
Partenerii noștri