De ce este oul alimentul complet

Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să îl consumi!

RomaniaTV.net
10 nov. 2017, 09:57
De ce este oul alimentul complet

Crește colesterolul bun

Ani la rândul s-a crezut că oul ar trebui consumat mai rar pe motiv că ar crește colesterolul. Lucru adevărat, însă cu mențiunea că sporește creșterea colesterolului bun (HDL). Acesta este un compus lipidic esențial pentru menținerea structurii membranei celulare și pentru producerea acizilor biliar necesari sistemului digestiv. Un ou conține 210 mg de colesterol, în condițiile în care limita zilnică admisă este de 300 de mg de colesterol. Dacă vrei să consumi doar proteinele, folosește albușul.

E sursă de aminoacizi esențiali

Albușul reprezintă o sursă completă de proteine, la îndemâna oricui și de cea mai bună calitate. Oferă 9 aminoacizi esențiali. Potrivit nutriționiștilor, proteina din ou este mai bună calitativ decât cea din carne sau din pește, deoarece este asimiliată în totalitate de organismul uman. Un ou conține 6 grame de proteine.

Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci murături

Oferă belșug de minerale

Ouăle conțin minerale importante pentru organism, precum fierul, zincul și fosforul. Acestea sunt necesare pentru menținerea sănătății sistemul imunitar și a sistemului osos.

Crește masa musculară

Sportivii profesioniști folosesc adesea în dietă albușurile proaspete de ou, în formă crudă, pentru a-și reface sau pentru a-și crește masa musculară. Asta, pentru că albușul oferă 3 aminoacizi importanți: leucina, acidul glutamic și acidul aspartic. Aceștia ajută la sinteza proteinelor care cresc volumul mușchilor și la combaterea atrofierii musculare. Deoarece ouăle consumate în stare crudă pot conține Salmonella, trebuie procurate dintr-o sursă sigură.

Citeşte şi Protejează-ţi ficatul cu suc de pătrunjel

Te ajută să slăbești

Având un indice de sațietate mai ridicat cu 50% decât cerealele, ouăle te pot ajuta să slăbești. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Rochester de obezitate din SUA, dacă vei consuma un ou la micul dejun vei reduce aportul zilnic de calorii, ceea ce înseamnă că vei putea scăpa mai repede de kilogramele nedorite.

Slăbește fără să pierzi din masa musculară!