De ce florile pe care le oferim cadou trebuie să aibă număr impar? Ce ascund regulile de bună purtare

Toată lumea știe că atunci când oferi cuiva drag un bughet de flori e necesar să fie număr impar. Niciodată nu putem oferi unei doamne sau domnișoare care ne invită la ziua naștere două sau patru flori. Număr par de flori ducem doar la cimitir.

24 ian. 2022, 11:48
De ce florile pe care le oferim cadou trebuie să aibă număr impar? Ce ascund regulile de bună purtare

De ce florile pe care le oferim cadou trebuie să aibă număr impar?

Femeile sunt cele care primesc, de regulă, flori. Bărbaților li se oferă flori în anumite situații doar. Spre exemplu, dacă sunt bolnavi sau au primit o distincție, un premiu sau o medalie de argint.

Atunci când oferiți flori, e bine să aveți în minte un set de reguli ca să faceți o impresie bună. Spre exemplu, e de preferat să evitați ambalajele din hârtie sau plastic. Un buget de flori care să inspire eleganță ar trebui legat cu o fundă și să fie decorat cu frunze și crenguțe deosebite.

Câte flori ar trebui să conțină un buget pe care îl oferiți cadou

Un buchet cu număr par de flori, fie ele 4, 6 sau 8, se cumpără pentru înmormântare sau pentru a aduce un omagiu la mormântul cuiva drag. Pe coroanele de înmormântare se folosește tot un număr par de flori. Acest lucru a devenit o tradiție la români și la moldoveni, mai puțin întâlnită la alte popoare. Una dintre explicații ar putea veni de la superstiția conform căreia numărul de flori cu soț îi este dedicat celui care a plecat pe lumea cealaltă ca să își găsească acolo un soț sau un tovarăș.

Se spune că femeilor trebuie să le oferi întotdeauna un buchet cu număr impar de flori. O femeie este ea însăși o floare care completează buchetul. Cu cât numărul florilor este mai mare, 21, 25, 37 sau 45 cu atât va fi mai impresionată. Un buchet cu 25 de flori transmite un mesaj de felicitare, când persoana respectivă se căsătorește, devine mamă sau are un succes deosebit în carieră. 55 de flori transmit un mesaj despre o dragoste matură, înțeleaptă, care va dura până la sfârșitul vieții.

Ar fi bine să evitați florile prea parfumate pentru a le oferi cadou, cum ar fi crinii, sau florile de dimensiuni prea mari, cum sunt crinii imperiali, calele sau nuferii. Unei femei trebuie să îi oferi flori delicate, în special trandafiri, gerbera, iriși, crizanteme, margarete, inclusiv lăcrămioare sau panseluțe, aranjate în buchete cu frunze decorative.

Când oferiți flori, trebuie să le țineți mereu cu codițele în jos. De asemenea, nu optați pentru flori articiale când mergeți într-o vizită. Cui îi plac și le cumpără singur.

Orice cadou trebuie însoțit de o floare sau de un buchet, oricât de modest. Până și cadourile de Crăciun sunt mai frumoase cu o creangă de brad. Dacă vă gândiți să optați pentru plante decorative sau la ghiveci, e important să știți dacă persoana vizată este pasionată sau nu de îngrijirea lor. Ghiveciul se îmbracă într-un ambalaj elegant sau se decorează cu o simplă fundă.

Citește și Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Citește și Lăptișorul de matcă, ingredientul-minune pentru organism. Cum se consumă corect. Puține persoane știu asta!


loading...
Partenerii noștri