Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Uleiul de nucă este unul dintre cele mai hrănitoare alimente și recunoscut atât pentru savoarea deosebită, cât și pentru proprietățile sale uluitoare.

23 ian. 2022, 22:01
Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Uleiul de nuci este făcut din nuci presate până când toate uleiurile au fost extrase. Este un ulei cu textură limpede de culoare maro aurie cu o aromă dulce, de nucă, care devine ușor astringentă când este încălzit.

Consumul de ulei de nucă poate îmbunătăți sănătatea inimii, poate scădea zahărul din sânge și poate avea efecte anticancerigene. Cu toate acestea, studiile s-au concentrat mai mult pe nucile întregi decât pe uleiul de nucă.

Uleiul de cătină, beneficii miraculoase pentru sănătate. Previne bolile cardiovasculare şi stimulează imunitatea

1. Poate stimula sănătatea pielii
Nutrienții din uleiul de nucă pot contribui la sănătatea pielii. O lingură (13,6 grame) de ulei de nucă conține mai mult de 8 grame de acizi grași omega-3, numiți și acizi alfa-linoleici (ALA).

Acizii omega-3, inclusiv cei din uleiul de nucă, pot stimula regenerarea pielii, pot combate tulburările inflamatorii ale pielii și pot promova vindecarea rănilor.

În plus, uleiul de nucă conține cantități mari de acid gras omega-6 acid linoleic (LA), cel mai predominant acid gras în stratul exterior al pielii.

Pe scurt, consumul de ulei de nucă crește aportul de acizi grași esențiali care sunt vitali pentru sănătatea pielii.

2. Poate scădea inflamația
Adăugarea uleiului de nucă în dieta ta poate combate inflamația cronică, care a fost legată de boli de inimă, unele tipuri de cancer și alte probleme de sănătate.

Un studiu de 6 săptămâni pe 23 de adulți cu colesterol ridicat a constatat că o dietă bogată în ALA, unul dintre principalii acizi grași din uleiul de nucă, a scăzut producția de elemente ​​inflamatorii în organism.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în polifenoli numiți elagitanini, pe care bacteriile tale intestinale îi transformă în alți compuși benefici.

Acești compuși pot avea proprietăți antiinflamatorii și pot acționa ca antioxidanți care luptă împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Studiile au demonstrat că uleiul de nucă poate lupta împotriva inflamației și poate crește activitatea antioxidantă a celulelor.

3. Ajută la scăderea tensiunii arteriale
Uleiul de nucă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale crescute, unul dintre principalii factori de risc pentru boli de inimă.

Studiile sugerează că dietele bogate în nuci întregi pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, probabil din cauza nivelurilor ridicate de polifenoli. Având în vedere că uleiul de nucă este, de asemenea, bogat în acești compuși, poate exercita efecte similare.

Un studiu pe 15 adulți cu exces de greutate sau obezitate și cu niveluri moderat de colesterol ridicate a constatat că consumul de ulei de nucă a îmbunătățit semnificativ funcția vaselor de sânge, ceea ce, la rândul său, ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

4. Restabilește nivelul normal al zahărului din sânge
Consumul de ulei de nucă poate îmbunătăți controlul slab al zahărului din sânge asociat cu diabetul de tip 2.

Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

În timp, nivelurile de zahăr din sânge necontrolate pot duce la leziuni ale ochilor și rinichilor, boli de inimă și accident vascular cerebral. Consumul de alimente care scad zahărul din sânge, inclusiv uleiul de nucă, poate ajuta la prevenirea acestor complicații.

Un studiu efectuat pe 100 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că consumul a 1 lingură (15 grame) de ulei de nucă pe zi, timp de 3 luni, a scăzut semnificativ glicemia și nivelul hemoglobinei A1c, care măsoară pe termen lung, în comparație cu nivelurile inițiale

5. Îmbunătățește nivelul de colesterol
Consumul regulat de nuci poate ajuta la scăderea nivelului ridicat al trigliceridelor din sânge și al colesterolului total și LDL (rău), care altfel vă poate crește riscul de boli de inimă.

Acest lucru se poate datora nivelurilor ridicate ale nucilor de acizi grași omega-3 și compuși antioxidanți, ambii care se găsesc și în uleiul de nucă.

Pe baza acestor rezultate, adăugarea uleiului de nucă în dieta ta poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Utilizările uleiului de nucă
Stropiți ulei de nucă presat la rece pe o salată consistentă pentru o un surplus de savoare. Puteți pune acest condiment pentru orez sălbatic sau o bucată de pește perfect prăjit. Deși este mai degrabă un ulei pentru salate decât ceva cu care să gătiți, este posibil să îl utilizați pentru fiert ușor sau ca înlocuitor pentru alte uleiuri la copt (mai ales dacă doriți să conferiți o ușoară aromă de nucă). Când gătiți cu ulei de nucă, aveți grijă să mențineți căldura scăzută; daca se incinge prea mult uleiul devine amar.


loading...
Partenerii noștri