De ce ţi se crapă pielea de pe talpă

Pielea de pe talpă, mai ales cea din zona degetelor mari, crapă deseori, cauzând dureri mari. Vezi din ce cauză apare această situație și cum o poți remedia.

20 oct. 2015, 10:21
De ce ţi se crapă pielea de pe talpă

Pielea de pe talpă este foarte uscată, deoarece nu există nicio glandă care să secrete uleiuri pentru hidratare. În aceste condiții, crapă foarte ușor, dacă nu este hidratată regulat ori dacă ai diabet sau o infecție fungică. De cele mai multe ori, această problemă nu este gravă, însă alteori se poate complica.

De obicei, pielea crăpată de pe talpă este însoțită de mâncărime, roșeață, călcâie uscate și iritații, potrivit footvitals.com.

Motive pentru care ți se usucă pielea în talpă

Pe lângă faptul că pielea de pe talpă este uscată în mod normal, sunt și alți factori care duc la crăparea ei. Apa foarte fierbinte din duș, bolile de piele (eczema sau psoriazis), săpunurile care usucă pielea, diabetul, bolile tiroidei sau temperaturile scăzute agravează problema. Umiditatea scăzută de acasă, îmbătrânirea, perioadele lungi petrecute în soare duc, de asemenea, la uscarea excesivă a pielii de pe picioare.

Dacă nu iei nicio măsură, pielea devine tot mai uscată, iar cea din jurul degetelor mari și a călcâielor crapă și provoacă durere. Pot apărea, de asemenea, dificultăți de mers, dificultăți în a petrece multe ore în picioare, mâncărimi și arsuri, precum și persistența simptomelor în ciuda tratamentelor cu medicamente scumpe.

În aceste condiții, vizita la medic este obligatorie. El îți va face analizele și va decide care este tratamentul potrivit pentru tine.

Iată cum previi și tratezi crăparea pielii de pe talpă