De ce îngraşă alcoolul

Procesul de slăbire înseamnă mai mult decât un aport caloric mai mic decât normal pe o perioadă determinată de timp. Arderile în organism sunt determinate atât de ritmul metabolic, de activitatea de zi cu zi, cât şi de balanţa hormonală influenţată de altfel de ceea ce introducem în organism: solid şi lichid, deopotrivă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 07:49
De ce îngraşă alcoolul

Capcana lichidelor este una dintre cele mai periculoase într-o cură de slăbire şi, din păcate, multe persoane cad în ea. Ştim că trebuie să evităm băuturile carbogazoase sau necarbogazoase de tipul sucurilor, dar ce facem cu băuturile alcoolice?!

Nutriţioniştii ne recomandă, în timpul oricărei cure de slăbire, să evităm total consumul de alcool, pentru că acesta tulbură balanţa hormonală delicată a organismului şi nu numai!

Iată cum acţionează alcoolul asupra organismului.

Favorizează pierderea masei musculare

Practic, atunci când consumăm băuturi alcoolice corpul nostru eliberează cortizol, supranumit hormonul stresului. Acesta contribuie la pierderea masei musculare şi la dezvoltarea depozitelor adipoase, informează NaturalNews, citând un studiu publicat în revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition.

VEZI AICI CONTINUAREA