De ce iubim oamenii care ne fac rău

Probabil ca o multime de persoane se intreaba de ce iubesc oameni care i-au ranit si, pe cale de consecinta, ce este in neregula cu ei de procedeaza astfel. Raspunsul este simplu: partea ranita din ei este cea care se simte atrasa de cel/cea care i-a provocat rana. Orice om este format din doua component, egoul – partea ranita reprezinta – si sufletul (sinele superior). Egoul este partea din om care se simte incomplet, si de aceea se intreaba daca poate fi iubit.

23 oct. 2014, 20:43
De ce iubim oamenii care ne fac rău

In ceea ce priveste sinele superior – este componenta din tine conectata la dragoste, adevar, intelepciune si pace. Sufletul stie cat de valoros esti si prin urmare ca, fara putinta de tagada, meriti sa fii iubit. In multe feluri sinele superior este opusul egoului.

Oamenii opereaza dintr-una dintre cele doua perspective in orice ora din zi sau din noapte. Din nefericire insa, multe persoane, adopta punctul de vedere al egoului. Tocmai de aceea ajung sa creada ca sunt persoane lipsite de semnificatie si putere, astfel ca incearca prin orice mijloc sa umple acest gol.

Egoul incearca sa caute validarea si completarea in exterior. El crede ca odata ce obtine mai mult (bani, un partenera superb, o casa mai mare, un job important, vacante scumpe in locuri exotice) intr-un final isi va gasi fericirea.

Cu toate acestea… nu este niciodata fericit. Sau nu pentru o perioada prea lunga de timp. Pentru ca este in natura egoului sa se simta incomplet. Tocmai de aceea, cand cineva traieste din perspectiva egoului, simte mereu ca ceva ii lipseste. Viata vazuta prin fereastra egoului nu este departe de fi una plina de magie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.