De ce l-a ales Băsescu pe Meleşcanu pentru şefia SIE

Noul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, a afirmat că a acceptat această funcţie după ce a discutat cu preşedintele Traian Băsescu, care i-a spus că "nu vede pe altcineva de la liberali în această poziţie". "Sunt foarte modest, dar cred că are dreptate", a comentat Meleşcanu, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 09:13
De ce l-a ales Băsescu pe Meleşcanu pentru şefia SIE

„A fost o ofertă bazată de la o poziţie de principiu că doreşte să fie cineva de la Opoziţie şi mi-a spus un lucru care m-a convins – că nu vede cine ar putea fi altcineva de la liberali. Dânsul (n.r. Traian Băsescu) a considerat că dacă ar fi să numească pe cineva din zona liberală sunt cel mai potrivit. Sunt foarte modest, dar cred că are dreptate”, a spus Meleşcanu, după ce a participat la bilanţul pe anul 2011 al MAI.

Acesta a afirmat că şeful statului nu i-a cerut nimic în schimbul desemnării în funcţia de director al SIE şi a negat că ar fi vorba o mişcare de destabilizare a Opoziţiei.

„Eu consider că am făcut, potrivit legii şi a statutului, ceea ce trebuia, în sensul că m-am autosuspendat. Acestea sunt prevederile legale care nu permit în anumite funcţii să ai calitate de membru de partid şi să faci politică. Pot să fie şi alte păreri, le respect pe toate, chiar dacă nu le împărtăşesc. (…) Cred că este o practică mult prea importantă aceasta de numire a şefilor serviciilor care nu provin din majoritate, întrucât să renunţăm la criză parlamentară. Dar de aici până la a pune sub semnul întrebării funcţionarea unei instituţii fundamentale sau schimbarea practicii cred că este un pas pe care eu personal nu cred că trebuie să-l facem”, a susţinut Meleşcanu.