De ce l-a sunat Florin Cîţu pe Marcel Ciolacu: Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat vineri că a fost sunat de premierul Florin Cîţu în vedere stabilirii unei întâlniri săptămâna viitoare pentru a vorbi despre principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

14 mai 2021, 16:53
De ce l-a sunat Florin Cîţu pe Marcel Ciolacu: Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare

Premierul Florin Cîţu l-a sunat pe Marcel Ciolacu pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare „ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR”.

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat fiind dacă a fost contactat de către premier în cursul zilei de ieri sau astăzi.

Citeşte şi: Florin Cîţu, acuzat c-ar ascunde angajamentul luat faţă de Comisia Europeană. „Pensiile, salariile si alocațiile rămân înghețate până în anul 2024”

„Am salutat decizia prim-ministrului Florin Cîţu, după ce s-a întors de la Bruxelles, de a prezenta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României şi de a avea o discuţie aplicată cu Opoziţia, respectiv cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că prim-ministrul României a ajuns la concluzia că nu este un PNRR al Guvernului sau al unei coaliţii, este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă premierul Florin Cîţu l-a informat dacă va veni în Parlament să prezinte PNRR, Marcel Ciolacu a spus că nu au discutat acest aspect, „dar cred că decizia luată la Bruxelles, împreună cu comisarii europeni şi preşedinta Comisiei, a fost ca acest Plan să fie prezentat în Parlamentul României”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că „o să îi propun domnului prim-ministru să îi punem la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie ca acest Plan să fie definitivat cât mai repede”.

Citeşte şi: Ghinea, despre negocierile pentru PNRR: „Nu ni s-a cerut implicit, nici nu ne-am angajat să mărim taxe şi impozite”