De ce maşina de spălat nu învârte? Ce ar trebui să faci?

Tamburul mașinii de spălat rufe este blocat sau nu învârte în mod eficient? Nu te îngrijora. Este o problemă comună. Primul lucru de făcut este să scoți mașina de spălat din priză. Apoi, poți încerca să depistezi care sunt cauzele acestei defecțiuni urmând pașii de mai jos.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 07:31

1. Filtrul este murdar

Filtrul murdar poate afecta funcționarea corectă a mașinii de spălat. Scoate mașina din priză, ia filtrul și spală-l într-un lighean cu apă.

2. Furtunul de scurgere poate fi blocat

Dacă furtunul de scurgere este blocat, mașina nu va efectua un ciclu normal de rotire, sau chiar se va opri. Furtunul de scurgere se poate scoate și curăța cu jet de apă. Uneori el se poate înfunda parțial sau chiar bloca.

3. Programul este oprit

Uneori programul mașinii se oprește deoarece cantitatea de rufe din cuvă este prea mare. În acest caz, se recomandă să examinați încă o dată rufele puse la spălat și să mai scoateți o parte din ele, pentru ca mașina să funcționeze normal.

Nu uita că excesul de rufe îngreunează rotirea mașinii de spălat! Această problemă poate fi evitată în viitor. Nu este bine să speli prea multe lucruri grele deodată. Spălarea este dificilă dacă greutatea încărcăturii este mare și poate afecta și funcționarea tamburului. Este simplu de prevenit această situație nedorită. Trebuie să sortezi rufele pentru spălat și să pui în mașină doar o cantitate adecvată, pentru ca ciclul de spălare să se realizeze ușor. Este important ca rufele să nu fie încurcate și nici înghesuite.

4. Alte defecțiuni la mașina de spălat

 

Uneori pot să apară probleme la motor sau defecte de funcționare la modul software, care pot fi rezolvate numai de către un specialist în reparații mașini de spălat în București. Dacă tamburul nu învârte și motorul nu se aude, atunci este o problemă la motor, acesta trebuie verificat. Anumite avarii sunt greu de remediat și este necesar sprijin de la persoane cu experiență în acest domeniu.

Spre exemplu, o problemă care apare frecvent la oameni este cea a uzurii curelei de transmisie de la motor. Aceasta poate fi slăbită sau uneori poate fi ruptă. Dacă este slăbită, cureaua alunecă de pe scripete și trebuie pusă la loc sau înlocuită cu una nouă. Recomandat este să cumperi o altă curea, pentru că asta este cu siguranță îmbătrânită. Pentru a schimba cureaua, mașina de spălat trebuie deschisă la spate, iar în plus trebuie verificate și alte componente, deci ar fi nevoie de ajutorul unui specialist.

Tamburul mașinii de spălat se poate opri și dacă apare o defecțiune la unitatea de alimentare. Și în acest caz este necesar să se ceară ajutorul unui specialist, pentru că problema nu este simplu de rezolvat.

Uzura rulmenților poate face tamburul să nu se mai rotească, motivul fiind uzura acestora. Rulmenții se pot distruge și din cauza faptului că mașina nu este bine stabilizată pe podea (astfel apar în mod frecvent vibrații mari în timpul funcționării ei). Din nefericire, schimbarea rulmenților presupune demontarea dispozitivului, așa că cel mai indicat este să apelezi la serviciile specialiștilor dacă te confrunți cu o astfel de problemă.