De ce mergea Elena Ceauşescu la vrăjitoarele din Străuleşti VIDEO

Chiar dacă pentru Elena Ceauşescu practicile transcendentale erau considerate adevărate erezii, ea însăşi poate fi bănuită de înclinaţii mai puţin ortodoxe când ne gândim că frecventa adesea casele vrăjitoarelor pentru un leac în dragoste sau o citire în viitor, susţine România TV.

RomaniaTV.net
02 iun. 2013, 13:56
De ce mergea Elena Ceauşescu la vrăjitoarele din Străuleşti VIDEO

Ceauşeştii interziseseră mişcarea transcendentală pentru că, în viziunea lor, se ocupa cu lucruri oculte, neînţelese şi dăunătoare. Cu toate acestea, limitarea lor avea să se rezume undeva într-un plan mai puţin subtil, pe scara senzanţiilor bazale, la descântece şi vrăji.

Apetența cuplului Ceaușescu pentru vrăjitorie și paranormal își are originea, fără îndoială, în faptul că, esențialmente, ei rămăseseră captivi în spațiul mistic al satului românesc. Dincolo de bățoșenia lor materialistă, Elena și Nicolae erau bântuiți de duhuri și moroi, sperând în rezolvări miraculoase cu ajutorul farmecelor.

Ca de obicei, academiciana și savantul de renume mondial, își alege propria cale către paranormal, apelând la celebritățile locale,vrăjitoarele din Străulești, mai apropiate ca mentalitate de spațiul oltenesc, spațiu în care femeia trebuie să facă orice pentru a-și opri bărbatul să calce strâmb.

„Elena Ceaușescu nu era prea frumoasă şi venea să-l potolesc ca nu cumva să se ia cu altceva şi să nu cumva să o lase pe ea. Şi venea să-i fac să fie îndrăgostit de ea, să ţină la ea şi să fie în popor iubiţi. Mi-a spus că avea o duşmană care a vrut să-l cucerească pe soţul ei, pe Nicu”, afirmă vrăjitoarea  Maria Câmpina.

Despre înclinaţiile mai puţin ortodoxe ale Lenuţei îşi aminteşte şi Camil Roguski care susţine că Elena Ceauşescu îşi dădea câte o pasenţă la ceas de seară. Obsedată să nu îl piardă pe nea Nicu după vreo fată mai oacheşa, Lenuţa avea periodic câte o zi în care îşi chemă femeia de seriviciu să îi dea în cărţi. Tot Camil Roguski îşi aminteşte cum aceasta îi punea busuioc sub perna dictatorului pentru a se asigura că îi va rămâne fidel. În obsesia ei de a fi unica femeie, adesea apela la vrajitoare ca să îi descânte de bine.

De altfel, întâlnirile Elenei cu vrăjitoarele autohtone – câte or fi fost – au lăsat urme în memoria vrăjitorească. Astăzi, cele care pretind că au descălecat de pe măturoi pentru a călca pragul familiei Ceaușescu folosesc povestea pentru publicitate, amestecând planurile mistic cu cel al istoriei recente.