De ce mor de COVID tinerii fără comorbidităţi. Explicaţiile unui medic din prima linie

Numărul deceselor de covid în rândul tinerilor care nu suferă de alte boli este în creştere. Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, dr. Cristian Oancea, spune că o explicație pentru acest fapt ar fi că bolnavii stau foarte mult timp acasă fără tratament și ajung la spital cu forme severe ale bolii.

RomaniaTV.net
17 oct. 2020, 16:13
De ce mor de COVID tinerii fără comorbidităţi. Explicaţiile unui medic din prima linie

„Sunt tineri care aparent fără comorbidități intră în terapie intensivă și decedează. Am avut șapte sau opt cazuri, persoane cu vârsta de 22 de ani, 30 de ani, 37 de ani, care au stat în terapie intensivă și au făcut rapid forme severe fără nicio explicație fiziopatologică, și au decedat.

Spre exemplu, avem cazul unei persoane de 42 de ani care a stat foarte mult timp acasă și a venit cu plămânii afectați în proporție de 80% și astăzi a intrat la ATI”,spune dr. Cristian Oancea, medic pneumolog, potrivit gandul.ro.

De asemenea, medicul mai precizează că unii bolnavii COVID în vârstă au depășit mai ușor perioada de la Terapie intensivă decât cei tineri.

„Am avut cazuri de pacienți tineri care au decedat, am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat și cazuri de pacienți cu diabet, obezitate care au decedat”, mai spune medicul.

În privinţa COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătății defineşte tinerii drept persoane între 18 şi 50 de ani.

Citeşte şi Raed Arafat: Niciodată nu mă veţi auzi afirmând că am pierdut o luptă


loading...