De ce nu a avut Sergiu Nicolaescu slujbă. Cărmăzan: Şase ore am negociat cu Patriarhia

Cel mai bun prieten al regizorului Sergiu Nicolaescu, Ioan Cărmăzan, a declarat, miercuri, la România TV, că soţia regretatului cineast ar fi vrut ca acesta să beneficieze măcar de o slujbă în biserică, înainte de a fi incinerat, dar Patriarhia a refuzat. Regizorul şi scenaristul Ioan Cărmăzan a precizat că este puţin probabil ca urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu să fie dusă la Târgu Jiu, deoarece este "prea departe".
Narcisa Tomulescu
09 ian. 2013, 21:24
De ce nu a avut Sergiu Nicolaescu slujbă. Cărmăzan: Şase ore am negociat cu Patriarhia

Ioan Cărmăzan a dezvăluit, în emisiunea „Ultima Oră”, că el şi văduva lui Sergiu Nicolaescu au negociat timp de şase ore cu reprezentanţii Patriarhiei pentru ca regretatul regizor să poată avea parte de o slujbă înainte de a fi incinerat. „În dimineaţa morţii lui, eu am plecat cu Dana la Caşin pentru că am vrut să-l ducem acolo prima dată. Şi acolo, pe trepte, ea mi-a spus că vrea să fie incinerat. Mi-a spus sec şi hotărât. Eu n-am întrebat-o, am luat lucrurile de bune. Dana şi-a dorit să fie o rugăciune sau să-l punem într-o biserică, dar să se respecte treaba asta cu incinerarea. N-am obţinut asta. Deşi, când a murit Mircea Veroiu şi a fost incinerat, Sergiu s-a bătut ca Veroiu să abiă un preot care să spună o rugăciune şi a obţinut. Negocierile au durat 6 ore, am vorbit cu secretarul mitropolitului. Şase ore în care ne-am dat seama că nu putem să-l punem într-o biserică şi a început nebunia cu unde-l ducem”, a povestit Ioan Cărmăzan.

„Am găsit înţelegere la Guvern şi la ministrul Armatei să-l punem la Cercul Militar. Dana nu a vrut la Senat, i se părea prea auster; în centru, la Ateneu, n-a vrut pentru că au fost exemplele celebre cu Păunescu, cu Dolănescu, cu circul, cu fotografia cu mortul şi atunci am zis să-l ducem la Buftea, într-un platou. După aia Dana a zis că totuşi e frig, e iarnă, e distanţă, unii pot să vină, unii nu, şi l-am dus la Cercul Militar”, a precizat cel mai bun prieten al lui Nicolaescu.

Dana Nicolaescu a anunţat, miercuri, că va întreprinde demersurile necesare ca în Bucureşti să existe un monument dedicat lui Sergiu Nicolaescu, iar Ioan Cărmăzan spune că acesta ar putea fi amplasat în faţa OARF, pe strada Dem I. Dobrescu. „Ne vom sfătui, vedem unde îl punem. Ştiu că Sergiu era prieten cu domnul Oprescu. Există un loc la care ne-am gândit. Noi în faţa OARF am vrut să punem – să plătim noi – un monument al cinematografiei. Cred că acolo ar putea să fie locul. E foarte în centru şi acolo toată lumea poate să vină să pună o floare şi o lumânare”, a spus Ioan Cărmăzan.

Cărmăzan a respins ipoteza unei regii a înmormântării stabilită chiar de Sergiu Nicolaescu, înainte de a trece în nefiinţă şi a risipit misterul paltonului alb purtat de Dana Nicolaescu la funeralii: „Paltonul alb era un palton al lui Sergiu. Şi ea l-a pus ca să fie Sergiu mai aproape de ea. Dana a stat 20 de ani cu el. Ea era un spirit al lui, începuse să înţeleagă felul în care gândeşte, în care îi place să se comporte. Nu-i plăcea mulţimea, spectacolul grotesc, era un tip discret. Ea nu a făcut decât să-i respecte dorinţa şi ce a învăţat-o. Cu siguranţă Dana nu va duce urna la Tg jiu, e o distanţă prea mare faţă de ea”.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări