De ce nu a fost eliberată din arest soţia milionarului Ilie Vonica pentru a participa la înmormântare

Soţia milionarului Ilie Vonica, care s-a sinucis imediat după ce aceasta a fost arestată, nu a fost eliberată pentru a participa la înmormântare pentru că putea încurca ancheta. Asta spun judecătorii în motivarea deciziei.

02 iul. 2014, 10:52
De ce nu a fost eliberată din arest soţia milionarului Ilie Vonica pentru a participa la înmormântare

Judecătorii au luat în calcul şi faptul că Ioana Vonica a făcut bani ilegali pe suferinţa bolnavilor de cancer.

Ioana Vonica a mers doar trei ore la priveghiul soţului, înconjurată de rude şi bodyguarzi. La înmormântare nu a putut să participe. Judecătorii au considerată că Ioana Vonica va influenţa martorii, pentru că şi în trecut a încurcat ancheta şi le-a spus martorilor ce să declare la parchet.

„Măsura arestării se impune pentru împiedicarea realizării unor înţelegeri frauduloase între inculpaţi şi martorii audiaţi în cauză, acesta fiind motivul pentru care cercetările s-au desfăşurat atât de greu”, se arată în motivarea judecătorilor.

CITEŞTE ŞI Imperiul milionarului Ilie Vonica, lăsat moştenire. Află la cine ajunge averea colosală

În plus, spun magistraţii, milionara a făcut bani pe spatele bolnavilor de cancer. Cât timp Ioana Vonica îşi mărea averea decontând medicamente oncologice, în spitale bolnavii nu aveau cu ce să se trateze.

Ilie Vonica s-a sinucis după ce ea a fost arestată. Familia Vonica deţine un lanţ de clinici medicale şi este una dintre cele mai bogate familii din România.